Vágólapra másolva!
A bulgáriai Kardzsali polgármestere, Erol Mümün is kifejtette a véleményét arról, hogy a városban rendezzék meg a Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki-selejtezőt.

Kardzsali polgármestere hétfőn délután úgy nyilatkozott, hogy a városi Arda Arénában szívesen látnák vendégül a két válogatottat, és 99 százalékban biztos abban, hogy náluk rendezik a mérkőzést annak ellenére, hogy a 11 114 ezer fő befogadására alkalmas stadion több szempontból sem felel az UEFA előírásainak. Hétfőn este aztán Erol Mümün részletesebben is kifejtette az álláspontját a rendezésről és annak körülményeiről a közösségi oldalán. Eszerint

a bolgár szövetségtől még semmilyen hivatalos kérés nem érkezett az irányába, és határozott véleménye és kérése, hogy a helyi stadionban csak nézők előtt rendezhessék meg a meccset.

„Tisztelt polgártársak és futballszurkolók!
Szeretném pontosítani az információkat, amelyek a Bulgária-Magyarország válogatott meccs Kardzsaliban történő megrendezésével kapcsolatban megjelentek.

Bár nagyon kevés idő van hátra a mérkőzés kezdetéig,

Szeretném hangsúlyozni, hogy a Bulgária-Magyarország meccs igazi ünnep lenne Kardzsali és a régió futballszurkolói számára. Gazdag történelemmel és hagyományokkal rendelkező futballváros vagyunk az FC Arda 1924 csapat jóvoltából.

Ezt várja a város összes futballszurkolója is.
A találkozó helyszínével és szervezésével kapcsolatos minden egyéb kérdés a Bolgár Labdarúgó Szövetség által képviselt illetékes intézmények hatáskörébe tartozik" – áll a polgármester bejegyzésében.

A BOLGÁR-MAGYAR BOHÓZAT ELŐZMÉNYEI

Múlt hétfőn derült ki, hogy a bolgár szövetség biztonsági okokból Plovdivra változtatta a csütörtöki bolgár-magyar találkozó helyszínét, időpontját - 20.45 helyett 18.00 -, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. Az európai szövetség (UEFA) az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást elvileg nem engedélyez, így mivel nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, ezért a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kaphatja, és ezzel kijutna a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

Ám annak ellenére, hogy hétfőn kiderült, hogy Plovdiv nem adhat otthont a találkozónak, hivatalos bejelentés még nincs arról, hogy törlik a bolgár-magyar Eb-selejtezőt, ehelyett továbbra is új helyszín után kutatnak Bulgáriában.

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.