Mourinho olyat tett, amit csak ritkán, majd olyat, amit talán még soha

AS Roma v ACF Fiorentina - Serie A Tim Soccer Serie A Rome Stadio Olimpico AS Roma Calcio Italia ACF Fiorentina Florence Jose Mourinho head coach December 10 2023 Giuseppe Maffia NurPhoto Italian football sports tactical professional football Serie A matc
Jose’ Mourinho head coach of AS Roma gestures during the Serie A match between AS Roma and ACF Fiorentina at Stadio Olimpico on December 10, 2023 in Rome, Italy. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
José Mourinho, az AS Roma portugál sztáredzője a Bologna elleni bajnoki mérkőzés alatt és után is húzott egy váratlant, amivel sokakat meglepett.

A portugál által irányított fővárosi csapat simán kikapott 2-0-ra a Bologna otthonában, amivel a romagnai csapat egyrészt megelőzte őket - és fellépett a BL-szereplést érő negyedik helyre! -, míg a Roma visszacsúszott a 7. helyre. A vereség alighanem Mourinho hibája is. A portugál minden bizonnyal nem a legjobb érzékkel cserélt a szünetben, máskülönben nem kellett volna már a 18 perc után lecserélnie az Európa-bajnok portugál középpályást, Renato Sánchest. A játékos is értetlenül fogadta, amikor a 63. percben meglátta a mezszámát a cserét jelző táblán.

Renato Sanches shocked after he is subbed off after just 18 minutes on the field.
byu/Chelseatilidie insoccer

Lefújás után azonban cserébe legalább kapott valamit Mourinhótól, mégpedig olyat, ami nagyon nem megszokott a portugáltól: nyilvános bocsánatkérést.

- hozzátéve, hogy Paulo Dybala és Romelu Lukaku nélkül nem volt sem igazi klasszis, sem a megszokott fizikai fölény a támadójátékban.