Már a visszavonulásán gondolkodik a francia fociválogatott sztárja a sokkoló szülinapi döntés után

fbl Horizontal
France's striker Antoine Griezmann (L) and France's striker Kylian Mbappe (R) prepare to take a freekick during the UEFA Euro 2024 group B qualification football match between Republic of Ireland and France at Aviva Stadium in Dublin, Ireland on March 27, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Hugo Lloris visszavonulásával felszabadult csapatkapitányi karszalag Kylian Mbappéé lett a francia labdarúgó-válogatottnál. Didier Deschamps szövetségi kapitány döntését nehezen fogadta el Antoine Griezmann.

Eleinte a 120-szoros válogatott Griezmannt tartották favoritnak a posztra, de Deschamps végül a márciusi Európa-bajnoki selejtezők előtt (március 21-én, Griezmann 32. születésnapján) a Paris Saint-Germain szupersztárjának, Kylian Mbappének adta át a karszalagot. A döntés akkor nagyon meglepte Griezmannt, és átmenetileg problémákat is okozott az öltözőben.

Még az is felvetődött, hogy az Atlético Madrid támadója visszavonulhat a válogatottól az eset miatt, de Griezmann végül elfogadta Deschamps döntését.

„Nehéz volt elviselni. 32 éves vagyok, és bár még megvannak a lábaim,

– nyilatkozta Griezmann a Görögország elleni, hétfői Eb-selejtező előtt.

Antoine Griezmann (balra) már elfogadta, hogy Kylian Mbappé lett a csapatkapitány Forrás: AFP/Franck Fife

Griezmann a Gibraltár ellen 3-0-ra megnyert Eb-selejtezőn játszott, de ekkor is Mbappé viselte a karszalagot. A 32 éves játékos azonban nem érez rosszindulatot csapattársa iránt.

Nem is fogok változtatni semmin, mert én ilyen vagyok."