Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő, Európa Konferencia-liga címvédő West Ham United mindenben megegyezett a Bajnokok Ligája-címvédő Manchester Cityvel az angol válogatott Kalvin Phillips kölcsönvételéről.

A 31-szeres angol válogatott focista 2022 nyarán nagy reményekkel igazolt a Manchester Cityhez, amely 49 millió eurót fizetett érte a Leeds Unitednak. Pep Guardiola azonban nem találta meg a helyét a csapatában az angol válogatott alapemberének, aki az előző szezonban csak 593 percnyi játéklehetőséget kapott a triplázó manchesteri csapatban.

Kalvin Phillipsnek (jobbra) nem jött be a manchesteri kaland Forrás: AFP/Oli Scarff

Az angol válogatott focista a csalódást keltő első szezonja után idén még kilátástalanabb helyzetbe került. A City nyáron hajlandó lett volna kölcsönbe elengedni Phillipst, ő azonban maradni akart, hogy megküzdjön a helyéért.

A manchesteri csapat azonban nyáron megszerezte a horvát Mateo Kovacicsot és a portugál Matheus Nunest, így Phillips még hátrébb került a középpályások rangsorában, így az idei szezonban csak 318 percet játszott.

A The Athletic azt írja, a West Ham United mindenben megegyezett a Cityvel Phillips kölcsönvételéről, a 28 éves játékos fizetését pedig a Kalapácsosok fogják állni a szezon hátralevő részében. Phillips jelenleg a Manchester City edzőtáborában van Abu-Dzabiban, a csapattal együtt tér majd haza Angliába, és utána csatlakozik a West Ham Unitedhoz.

Phillips azért is döntött a váltás mellett, mert az elmúlt években alapember volt az angol válogatottban, azonban amióta csak a City kispadját koptatta, kikerült Gareth Southgate csapatából, márpedig a 28 éves középpályás szeretne ott lenni a nyári németországi Európa-bajnokságon, ehhez pedig játszania kell.