Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-válogatott legendás futballistája, Marc Overmars egyéves eltiltást kapott a FIFA-tól, mert az Ajax igazgatójaként korábban szexuálisan zaklatta a női kollégáit.

Szexuális tartalmú SMS-ekkel zaklatta a nőket Marc Overmars

A 86-szoros holland válogatott szélső 2022 februárjában mondott le igazgatói posztjáról az Ajax futballcsapatánál, miután kiderült, hogy nem megfelelő tartalmú, szexuális hangvételű üzeneteket és fényképeket küldött több női kollégájának hosszabb időn keresztül. A független sportbíróság ennek okán tavaly úgy dönött, hogy Overmarst két évre eltiltja a labdarúgás bármely pozíciójától Hollandiában.

Marc Overmars súlyos eltiltást kapott Forrás: Belga via AFP/Tom Goyvaerts

A Holland Labdarúgó Szövetség ezt követően arra kérte a FIFA-t, hogy a nemzeti felfüggesztést alakítsa át globálissá,

a nemzetközi szövetség pedig most azt a döntést hozta, hogy azonnali hatállyal, világszerte végrehajtja Overmars eltiltását.

Az 50 éves szakember az Ajaxtól való távozása után a belga élvonalban szereplő Antwerp technikai igazgatója lett, de erről a pozícióról is le kell mondania, bár még fellebbezhet az ítélet ellen.

Az Ajax, az Arsenal és a Barcelona korábbi sztárját a szankció értelmében egy évre eltiltotta a FIFA, így Overmars ez idő alatt semmilyen pozíciót nem tölthet be a nemzetközi labdarúgásban.