Kuznyecovval is szenved a Győr, most a borzalmas formában lévő Honvédtól kaptak ki

Keresztes Noel (balra) az első gólját lőtte az idei szezonban
Fotó: Balogh Dávid/honvedfc.hu
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 24. fordulójában az ETO FC Győr 1-0-ra kikapott a Budapest Honvéd csapatától az ETO Parkban, ezzel Kuznyecov Szergej irányításával a második hazai meccsét is elveszítette a Győr, amely a veresége ellenére továbbra is a feljutást jelentő második helyen áll.

A feljutásra toronymagas esélyes Győr rosszul kezdte az NB II tavaszi szezonját, miután négy meccsből csak egyet tudott megnyerni. Ezt követően az ETO szerződést bontott Antonio Munoz vezetőedzővel, a helyére pedig azt a Kuznyecov Szergejt nevezték ki, akinek az első tavaszi NB I-es forduló előtt kellett távoznia Diósgyőrből, mivel összekülönbözött a klub vezetőivel, amiért nem alkalmazta a 21 éven aluli labdarúgók kötelező pályára lépésére vonatkozó kvótát.

Az ukrán tréner a bemutatkozó meccsét elveszítette a listavezető Nyíregyháza ellen, az előző fordulóban azonban csapata győzelmet aratott a Tiszakécske otthonában. Az ETO számára jól alakult a forduló, hiszen a listavezető Nyíregyháza a Puskás-díjas Zsóri Dániel csodálatos ollózós góljának is köszönhetően kikapott Budafokon, míg az üldöző Vasas nem bírt az Ajkával. 

A Győrnek a feljutás, a Honvéd a bennmaradás szempontjából volt nagyon fontos a találkozó. Csertői Aurél együttese tavaly november 12. és idén február 18. között hét meccset hozott le veretlenül az NB II-ben, azonban ebben a szériában öt döntetlen volt, ezzel pedig a kispesti csapat nem igazán tudta gyűjtögetni a pontokat. A Honvéd a legutóbbi két meccsét elveszített az NB II-ben, és csak egy ponttal előzi meg a 15. kieső helyen álló Budafokot. 

Csertői Aurél, a Honvéd edzője
Fotó: honvedfc.hu

„Ha a maximumot hozzuk, akkor sem feltétlenül mi vagyunk az esélyesek, azonban a foci ettől is szép, hogy nem mindig az esélyesebb, nem mindig a jobb pozícióban álló csapat nyerni meg a mérkőzést. Nekünk pedig hinni kell magunkban, úgy kel hozzáállni a találkozóhoz, hogy a bajnokság egyik legerősebb együttese ellen bizonyíthatunk” – mondta a találkozó előtt Csertői Aurél, a Honvéd edzője. 

Ahogy az várható volt, a Győr játszott mezőnyfölényben az első félidőben, azonban Csertői Aurél remekül megszervezte csapata védekezését, így a hazai csapatnak sokáig nem volt komoly gólszerzési lehetősége. 

Az első ziccerre egészen a 38. percig kellett várni. 

Ekkor egy jobb oldali szöglet után a győri Szépe János fejelt öt méterről, azonban a Honvéd kapusa, a 40 éves Tomáš Tujvel hatalmas bravúrral bele tudott kapni a labdába, amit aztán Kerezsi Zalán ki tudott vágni a gólvonalról. 

Tomáš Tujvel remekül védett, amíg nem nem sérült
Fotó: Balogh Dávid/honvedfc.hu

A fordulás után jobban kezdett a Győr, és az 50. percben majdnem megszerezte a vezetést. Tóth Rajmund remek kiugratásával Christopher Kröhn lépett ki ziccerben, azonban az osztrák támadó lövése centikkel kerülte el a bal alsó sarkot. A ziccer ugyan kimaradt, ennek ellenére bajba került a Honvéd, ugyanis az 53. percben Tujvel jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot, így a megsérült kapus helyére a 22 éves Dúzs Gellért érkezett.

Az 57. percben aztán nem várt fordulat jöhetett volna a meccsen. A Honvéd játékosa, Kerezsi Zalán lépett ki ziccerben, a győri Szujó Attila azonban hátulról elborította a kispesti játékost, így Dr. Csonka Bence játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott, a Győr játékosát pedig kiállította. 

A büntetőt a korábbi magyar válogatott Holman Dávid végzete el, azonban a félmagas jobbra tartó lövést Ruisz Barnabás bravúrral védeni tudta.

A Honvéd azonban nem fizetett rá a kihagyott lehetőségre, mert a 60. percben így is megszerezte a vezetést. 

A 19 éves Krajcsovics Ábel 22 méteres lövése levágódott egy győri védőről, a labda viszont a kispesti Keresztes Noel elé került, aki 13 méterről magabiztosan a bal alsó sarokba belsőzött. 

Keresztes Noel (balra) az első gólját lőtte az idei szezonban
Fotó: Balogh Dávid/honvedfc.hu

A bekapott gól után az ETO ment előre, egyáltalán nem érződött a mérkőzés képén, hogy emberhátrányban játszik a hazai csapat. Azonban hiába a mezőnyfölény, komoly helyzeteket nem nagyon tudott kialakítani az ETO. A Honvéd kapusának, a második félidőben becserélt Dúzs Gellértnek a 90. percben kellett bemutatni egy bravúrt, ekkor a portugál Fábio Vianna megpattant lövését kellett lábbal védenie. 

A győri rohamok ellenére az eredmény már hatperces hosszabbításban sem változott, így a Honvéd közel másfél hónap után tudott ismét meccset nyerni az NB II-ben, és feljött a tabella 12. helyére. A Győr a több győzelme miatt maradt a második helyen, de ugyanúgy 45 pontja van, mint a harmadik Vasasnak, míg a negyedik helyen a Szeged áll 44 ponttal. 

Merkantil Bank Liga 24. forduló:
ETO FC Győr-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
gólszerző: Keresztes (60.)