Vágólapra másolva!
A német Bild információja szerint a Bayern Münchennél másodedzőként dolgozó Lőw Zsolt is jelölt a Bundesligában szereplő Freiburg kispadjára, miután Christian Streich vezetőedző bejelentette, hogy a szezon végén távozik a csapattól.

Távozik az edzőlegenda

Az 58 éves Christian Streich élő legendának számít Freiburgban, mivel 12 éves ül a csapat kispadján. Nem mellesleg a legendás edző Freiburgban nőtt fel és játékos-pályafutása nagy részét is ebben az egyesületben töltötte, majd edzette az U19-es csapatot, azután pedig másodedző volt, mielőtt átvette az első csapat irányítását. Vezetésével 2022-ben Német Kupa-döntőt játszott az együttes, amelyet négyszer juttatott el az európai kupaporondra. A legutóbbi két idényben hatodik és ötödik volt a Freiburg a Bundesligában, ahol jelenleg kilencedik.

Streich az egyesület történetének második leghosszabb ideje dolgozó edzője, Volker Finke ugyanis 16 éven át, 1991-től 2007-ig volt trénere a Freiburgnak. A Bundesligában szereplő együttesek edzői között pedig Streich szintén a második legrégebb óta tevékenykedő tréner, csak a Heidenheimet 2007 óta irányító Frank Schmidt előzi meg.

A Freiburg hétfőn hozta nyilvánosságra Streich döntését, hozzátéve, hogy a megfelelő időben megnevezi majd az új szakvezetőt.

Lőw Zsolt lehet az utód?

Streich bejelentése után a német Bild máris elkezdte bedobni azoknak az edzőknek a nevét, akik a következő szezontól leülhetnek a Freiburg kispadjára. Köztük van a Bayern Münchennel másodedzőként dolgozó Lőw Zsolt is. A német lap kiemeli, hogy a magyar szakemberrel állítólag már többször felvette a kapcsolatot a Freiburg. 

Ami biztos, hogy Lőw Zsoltnak a szezon végén állást kell majd keresnie, mivel a Bayern München február 21-én bejelentette, hogy Thomas Tuchel vezetőedző távozik a szezon végén, így a stábjában szereplő magyar szakembernek is mennie kell. 

Szeptemberben Lőw Zsolt irányította a Bayern Münchent a Manchester United elleni BL-meccsen
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Lőw Zsolt neve korábban már több Bundesligában szereplő csapatnál is felmerült, azonban a 44 éves tréner többször is sejtelmesen nyilatkozott arról, hogy nincsenek vezetőedzői ambíciója.

Így is annyi időt és energiát vesz el a családomtól a futball már hosszú évtizedek óta, hogy nagyon gondolkozom rajta, megéri-e nekem az, hogy esetleg a családommal töltött idő rovására menjen az, hogy sokkal nagyobb felelősséget vállalok, és amikor otthon vagyok, akkor sem tudok igazából otthon lenni fejben 

– nyilatkozta korábban Lőw Zsolt a Sport TV Europálya című műsorában. „Akkor még jönnek a telefonok a sportigazgatóval, a tulajdonossal, a játékosokkal, a menedzserekkel, az újságokkal. Picit ezen gondolkozom, hogy most nagyon jól megy, és az ember egyre magasabbra lép, egyre nagyobb sikereket ér el pályaedzőként, hogy érdemes-e visszalépni egyet vagy kettőt, mondjuk elvállalni egy Bundesliga-csapatot, ami viszont sokkal nagyobb felelősséggel és téttel jár” – tette hozzá a magyar szakember, aki tavaly szeptember Thomas Tuchel eltiltása miatt győzelemre vezette a Bayern Münchent a Manchester United elleni BL-csoportmeccsen. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.