Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában második helyen álló Paks a hivatalos honlapján tudatta, hogy meghosszabbította Balogh Balázs nyáron lejáró szerződését.

A kétszeres válogatott középpályás új megállapodása jövő nyárig érvényes, és a következő lesz a hatodik szezonja Pakson.

A hosszabbítás tekintetében semmilyen kérdés nem volt bennem. Haraszti Zsolt ügyvezetőnk pontosan tudja, milyenek az érzéseim a klubbal kapcsolatban. Karrierem során eddig a második legtöbb időt tölthettem el itt, és Paks a második otthonunkká vált. Gyorsan, könnyen ment tehát a döntés

- fogalmazott a 33 éves Balogh, aki eddig 355 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, 125-ször paksi színekben.

Paks, FTC, Balogh Balázs
Balogh Balázs (jobbra) a Paks egyik legrutinosabb játékosa
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Balogh Balázs a Ferencvárosban nevelkedett, 18 évesen aztán Olaszországba, az Empoli csapatához igazolt. Onnan egy év múlva átkerült a Lecce együtteséhez, majd 2010 nyarán az Újpest játékosa lett. A bal lábas középpályás a lila-fehér csapatban mutatkozott be az NB I-ben, amellyel 2014-ben megnyerte a Magyar Kupát. 2017-ben a Puskás Akadémia játékosa lett, a felcsúti klub színeiben egy Magyar Kupa ezüstérmet nyert 2018-ban. 

Balogh 2019 augusztusában igazolt Paksra, ahol azóta is a csapat egyik alapembere, 2022-ben a tolnai együttessel is ezüstérmes lett a Magyar Kupában. 

A 33 éves játékos kétszer lépett pályára a magyar válogatottban. 2014 szeptemberében Pintér Attila kapitánykodása alatt mutatkozott be az északírek elleni Eb-selejtezőn, majd 2017 novemberében Bernd Storck távozása után a Luxemburg elleni barátságos mérkőzésen kapott hét percet Szélesi Zoltántól, aki megbízott edzőként irányította akkor a magyar válogatottat. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.