Vágólapra másolva!
Az amerikai bajnokságban, az MLS-ben szereplő Los Angeles FC játékosa lesz nyártól Olivier Giroud, a franciák világbajnok focistája.

A 37 éves Olivier Giroud 48 gólt szerzett az AC Milan csapatában és adott 20 gólpasszt is olaszországi évei alatt s bajnoki címet is nyert a Serie A-ban. Olivier Giroud 2025 decemberéig írt alá a Los Angeles-i klubhoz, amelyben így első körben másfél szezont tölthet majd.

Amerikában folytatja a pályafutását a világbajnok focista Olivier Giroud
Fotó: AFP

Olivier Giroud viszonylag későn robbant be a világ élvonalába, a Montpellier játékosaként lett ismert, amikor a csapata meglepetésre bajnoki címet tudott nyerni. 2012-től 2018-ig az Arsenal játékosa volt, majd a városi rivális Chelsea játékosa lett, ahol nyert Európa-ligát és Bajnokok Ligáját is, majd 2021-ben lett a Milan focistája.

Giroud sok látványos gólt szerzett, mindenhol szerették a szurkolók, kapott Puskás-díjat is még az Arsenal színeiben.

Olivier Giroud a francia válogatottal 2018-ban világbajnok lett és ott volt a 2022-es világbajnokságon, ahol szintén a döntőig menetelt a nemzeti csapattal. Éppen a katari tornán lett a francia válogatott valaha volt legeredményesebb gólszerzője, már 57 gólja van a válogatottban, ahol eddig 131 meccsen szerepelt.

2016-ban Európa-bajnoki döntőben szerepelt a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, 2021-ben pedig a Nemzetek Ligáját nyerte meg a francia csapattal.