Vágólapra másolva!
A hatodik helyezett MTK a negyedik helyen álló Puskás Akadémia csapatát fogadta, és a fővárosi csapat 3-1-re kikapott úgy, hogy a Puskás Akadémia 21 perc után már 3-0-ra vezetett.

A felcsútiak az első fél órában el is döntötték a mecset, ugyanis három gólt is szereztek. Az 5. percben máris vezetett a Puskás Akadémia, Komáromi szöglete után Szolnoki Roland fejelt a kapuba.

Nissila Urho, a Puskás Akadémia (j2), miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott MTK Budapest - Puskás Akadémia FC mérkőzésen az Új Hideguti Nándor Stadionban 2024. május 11-én
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A folytatásban egy szép akció után a finn Urho Nissila talált be Rácz Gergő kapujába a 12. percben, majd ugyanezt megtette a 20. percben is így egy fél félidőnél is kevesebb idő alatt már 3-0-ra vezetett Hornyák Zsolt csapata.

Ekkor úgy tűnt, kiütés s lehet a vége, de a 29. percben előbb Hej Viktor került ziccerbe, de akkor még nem tudott szépíteni az MTK, de megtette ezt a 36. percben, amikor Nagy Zsombor fejelt Pécsi Ármin kapujába.

A második félidőre kettőt is cserélt Horváth Dávid, aki beküldte Antonovot és a korábbi válogatott Stieber Zoltánt is. Enek annyi eredmény lett, hogy az MTK végig egyenrangú partnere volt az ellenfelének, de az eredmény már nem változott. A meccsen a hazaiak játékosa, Kata Mihály egy ütközés után fejsérülést szenvedett, a hajrában le is kellett cserélni.

Ezzel eldőlt, hogy a felcsúti csapat biztosan nem végez a negyediknél rosszabb helyen a tabellán, de még a második pozíció megszerzésére is van esélye. Az MTK négy bajnoki óta nyeretlen hazai pályán. 

MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 1-3 (1-3)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó
gólszerzők: Nagy Zsombor (36.), illetve Szolnoki (5.), Nissilä (12., 20.)
sárga lap: Bognár (27.), illetve Maceiras (27.), Colley (77.), Golla (89.)

MTK: Rácz - Kocsis, Varju, Nagy Zsombor - Hej, Horváth A. (Vadnai, 82.), Kata (Kenesei, 83.), Kovács M. (Antonov, a szünetben), Kovács P. - Jurina (Stieber, a szünetben), Bognár (Végh, 57.)

Puskás Akadémia: Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill - Szolnoki (Favorov, 71.), Plsek - Komáromi (Markgráf, 87.), Nissilä (Batik, 56.), Nagy Zsolt - Puljic (Colley, 71.)

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.