Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Nagy Ádám szerint kulcsfontosságú lehet az első, svájciak elleni mérkőzés a németországi Európa-bajnokságon.

Az olasz másodosztályú Spezia játékosa, aki pályafutása harmadik kontinenstornájára készül, szerint az első találkozó egy Eb-n abból a szempontból sorsdöntő lehet, hogy meghatározhatja a válogatott egész szereplését. 

Ha jó eredménnyel kezdünk úgy, hogy az jó játékkal is párosul, akkor szerintem nagyon sokáig tudunk majd jutni az Eb-n" -

vélekedett Nagy Ádám. A rutinos futballista hozzátette, a 2016 októberében és egy évvel később játszott svájciak elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésekből semmilyen következtetést nem szabad levonni, mert azóta mindkét válogatott jelentős mértékben kicserélődött.

"A közelmúltban értünk el jó eredményeket magasabban jegyzett riválisokkal szemben, ahol nagyon jó játékosok futballoznak, ezekből a meccsekből pedig szerintem erőt meríthetünk" - idézte az MTI Nagy Ádám szavait.

Nagy Ádám
Nagy Ádám szerint az első csoportmeccs kulcsfontosságú lesz az Eb-n
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 29. születésnapját pénteken ünneplő labdarúgó elmondta, a 2016-os Eb-hez képest mostanra tudatosabb és érettebb lett a játéka, valamint jobban bírja a szereplést nyomás alatt a pályán és azon kívül is. A középpályás kiemelte, örül, hogy a sorozatban harmadik Eb-jére készülhet a magyar válogatottal és reménykedik benne, hogy ezúttal is pályára tud lépni és segíteni tudja majd a csapatot.

"Május 27-én, Telkiben kezdjük a közös munkát, és azt gondolom, hogy minden adott lesz a jó felkészülésünkhöz. A júniusi két barátságos meccsen is számít majd az eredmény, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány mindig elmondja, hogy nemzeti mezben minden egyes találkozónak tétje van. Ezeken a mérkőzéseken biztosan ki fogunk majd próbálni olyan taktikai elemeket, amelyeket az Eb-n is szeretnénk alkalmazni" - mondta a Spezia játékosa.

Nagy Ádám arról is beszélt, hogy az olasz klubnál jól érezte magát, örül, hogy a csapat bennmaradt a másodosztályban, a jövője ugyanakkor egyelőre bizonytalan, mivel először az őt kölcsönadó Pisának kell tárgyalnia a Speziával.

Volt egy rövid, de pozitívan záruló beszélgetésem itt, és szívesen maradnék is, ugyanakkor ha a Serie A-ból érkezik megkeresés, azt nagy valószínűséggel el fogom fogadni, amit a Speziánál is megértenének" -

jelentette ki a középpályás, aki ugyanakkor reménykedik abban, hogy a válogatott és saját maga szempontjából is jó Európa-bajnokság lesz az idei, ami esetleg új ajtókat nyithat ki előtte.

A magyar válogatott június 15-én kezd Svájc ellen az Eb-n, négy nappal később a házigazda németek elleni meccs jön, majd június 23-án Skóciával találkozik az együttes az A csoport utolsó fordulójában.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30