Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának záró mérkőzésén a már bajnok Ferencváros 1-0-ra legyőzte az Újpest csapatát a Groupama Arénában, ezzel a IX. kerületi együttes sorozatban a 16. derbijét nyerte meg. A találkozó után Kubatov Gábor, a Fradi elnöke nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt. Beszélt az ünnepi hangulatról, Dejan Sztankovics távozásáról, mellette pedig a távozó Lisztes Krisztiánt is méltatta.

Szerdán is erre a hangulatra vágytunk, ezért volt nagy csalódás, jó lett volna azt is így megünnepelni 

– mondta az M4 Sport kamerája előtt Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, aki megjegyezte, hogy a következő szezonban szeretnék beállítani az Újpest rekordját, amikor a lila-fehér klub 1969 és 1975 között hét bajnoki címet nyert.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke
Fotó: Hirling Bálint - Origo

A szerb Dejan Sztankovics a kupadöntős vereséget követően a Szpartak Moszkvához távozott, így a derbin már korábbi segítője, az egykori magyar válogatott Leandro de Almeida irányította a zöld-fehéreket.

„Sok minden befolyásolja az edző döntését, családi állapot, anyagi helyzet. 

Szerettem volna, ha marad és hosszú távon tudunk dolgozni. Korábban Thomas Dollal és Szergej Rebrovval és hosszú távon dolgoztunk együtt, de ez most nem sikerült és ez rossz fényt vet a klubra. Tudjuk, hogy költséges dolog edzőt váltani, mert egy edzőnek mindig jönnek a saját játékosai, úgyhogy ez egy bonyolult probléma, amit meg kell majd oldani

 – folytatta a Fradi elnöke, aki elárulta, hogy Sztankovics döntése volt az, hogy már az Újpest elleni derbin sem kívánja irányítani a Ferencváros csapatát.

A találkozó előtt a Ferencváros részről négy távozót is elbúcsúztattak. Kubatov Gábor, a klub elnöke az amerikai Henry Wingónak, a marokkói Samy Mmaeénak, a bosnyák Muhamed Bešićnek és a közönségkedvenc Lisztes Krisztiánnak is átadott képet, utóbbi focista nevét hosszasan skandálták a szurkolók az utolsó meccse előtt. 

FerencvárosÚjpest, Ferencváros, Újpest, FTC, labdarúgás, nb1, 2. félidő
Lisztes Krisztián góllal búcsúzott a Ferencvárostól
Fotó: Origo - Polyák Attila / Origo - Polyák Attila

„Bešić távozása nagyon fáj, fiamként szerettem. 

Lisztes Krisztiánban benne van a mai fiatalokban egyre kevésbé előforduló vagányság, amit én nagyon szeretek. Ezt sokszor nem könnyű elviselni, de a pályán elképesztő dolgokat csinál

 – tette hozzá Kubatov Gábor, aki a Ferencváros lehetséges új edzőjéről is kérdeztek, de erről egyelőre nem osztott meg információkat. 

 

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30