Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Union Berlin menesztette Nenad Bjelica vezetőedzőt két fordulóval a bajnokság vége előtt.

Schäfer András csapata, az Union Berlin 4-3-ra kikapott hazai pályán a szintén kieséstől fenyegetett Bochumtól vasárnap a Bundesliga 32. fordulójában. A fővárosiak a félidőben már háromgólos hátrányban voltak, a 63. percben azonban egy gólra csökkentették a különbséget – a második hazai találat előtt a magyar légiós adta a gólpasszt –, de egyenlíteni már nem tudtak. Schäfert a 70. percben lecserélték. Az Union így két fordulóval a vége előtt 30 ponttal a 15. helyen áll, és csak egyetlen ponttal előzi meg az osztályozós helyen álló Mainz csapatát.

1. FC Union Berlin, Nenad Bjelica
Már nem Nenad Bjelica az Union Berlin edzője
Fotó: Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Távozik az Union Berlin edzője, Nenad Bjelica

Hétfőn ennek következtében a hivatalos oldalán jelezte a berlini klub, hogy a játékosoknak új impulzusra van szükség, így távozik Nenad Bjelica vezetőedző, és a helyét a hátralévő két fordulóban az U19-es csapat edzője, Marco Grote veszi át, a segítői pedig Marie-Louise Eta és Sebastian Bönig lesznek. Grote már novemberben is irányította egy meccs erejéig az Union együttesét, miután Urs Fischert menesztette a klub. A horvát Nenad Bjelica ezt követően érkezett, de 

22 meccsen 6 győzelem és 6 döntetlen mellett 10 vereséget szenvedett vele a csapat, 

így a tavalyi negyedik hely után ezúttal a kiesés elől kell menekülnie Schäferéknek.

Bundesliga, 32. forduló:

Union Berlin - VfL Bochum 3-4 (0-3)
1. FC Heidenheim - FSV Mainz 1-1 (0-1)
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 1-5 (1-2)
1. FC Köln - SC Freiburg 0-0
Borussia Dortmund - FC Augsburg 5-1 (4-1)
VfB Stuttgart - Bayern München 3-1 (1-1)
Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach 2-2 (1-1)
VfL Wolfsburg - SV Darmstadt 3-0 (2-0)
TSG 1899 Hoffenheim - RB Leipzig 1-1 (0-1)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.