Vágólapra másolva!
Minden idők legnagyobb úszója összeméri gyorsaságát az állatvilág egyik legrettegettebb ragadozójával.

A 23-szoros olimpiai bajnok, és ezzel a valaha volt legsikeresebb sportoló, Michael Phelps dicsőséges pályafutása során minden elképzelhető címet begyűjtött - igaz, Európa- és magyar bajnok sem volt -, és a verhetetlenség mítoszával a neve mellett vonult vissza a riói olimpia után.

Július végén viszont újra vízbe ugrik, hogy a Discovery Channel Cápahét (Shark Week) címet viselő programjának keretében megmérkőzzön egy nagy fehér cápával - írja a Washington Post.

Megúszik a surranópályán Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Ken Kiefer 2

A rendszerint mértékadónak és beszámíthatónak tartott lap információi szerint az összecsapásra már július végén sor kerül. Hogy pontosan milyen szabályok szerint, az még rejtély.

Nem tudni, hogy 25-ös vagy 50-es medencében úsznak-e a felek, hogy oldják meg a sávok biztonságos elválasztását, hogy tudnak egyszerre rajtolni, és nem fog-e vajon szegény állat megijedni Phelps félelmetes lábtempójától? Az izgalmakat azonban várhatóan kerékbe töri, hogy Phelps - feltételezzük - egy cápaketrecben lubickolva fog megismerkedni áramvonalas ellenfelével.

"A világ leggyorsabb és leghatékonyabb ragadozóinak egyike: a cápa. A másik a legnagyobb bajnok, aki valaha vízbe ugrott: Michael Phelps. 39 világrekord és 23 olimpiai aranyérem birtokosa. De egy versenyt még meg kell nyernie. Egy versenyt, amire előtte még senki sem vállalkozott. A legsikeresebb sportoló a legfélelmetesebb ragadozó ellen:

Itt tartunk most, illetve ott, hogy Michael Phelps már el is kezdte a felkészülést, mi pedig feszülten várjuk a visszatérést.

I was able to do something that I had always wanted to do. Be in a cage and dive with great White sharks !! #bucketlist

Michael Phelps (@m_phelps00) által megosztott bejegyzés,