Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 5. helyén álló Real Sociedad a hivatalos honlapján jelentette be, hogy csapat norvég játékosa, Martin Ödegaard a tavaszi szezonban kölcsönben már a Manchester Cityt fogja erősíteni.

A baszk klub közleményben megköszönte Ödegaard munkáját, kiemelte, hogy a profizmusával, az elkötelezettségével és a hűségével szolgálta a klubot. A Real Sociedad kitért arra is, hogy a döntést kikényszerítették, hogy elkerüljék a nagy médiafelhajtást Ödegaard körül a következő fél évben.

A norvég csodagyerek 2015 januárjában került a Real Madridhoz. A rendszeres játéklehetőség és a fejlődése érdekében kölcsönadták Hollandiába, lehúzott másfél szezont a Heerenveen csapatánál, az előző idényben pedig a Vitesse egyik legjobbja volt.

Madridban sem mondtak le róla, azért az idei szezonban már spanyol földön adták kölcsön, így került a baszk Real Sociedadhoz. A 21 éves középpályás remek teljesítményt nyújtott a La Ligában, az őszi szezonban 16 meccsen négy gólt lőtt és már kiosztott öt gólpasszt is, ráadásul a Zinédine Zidane, a Real Madrid edzője is kijelentette, hogy a következő szezontól már komolyan számol a norvég csodagyerekkel.

Martin Ödegaard a Manchester City szerelésében Forrás: Twitter

Talán pont ezért is érthetetlen, hogy fél évvel a kölcsönszerződése lejárta előtt hogyan is került az angol bajnokcsapathoz. Pont ahhoz a csapathoz, amely februárban a Real Madrid ellenfele lesz a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben.

A reggeli bombahírnek azonban gyorsan megszületett a megfejtése. Spanyolországban december 28-án tartják az Ártatlanok napját (El Día de los Inocentes), ami a bolondok napjának felel meg. Ilyenkor rengeteg álhír jelenik meg a spanyol médiában, ma már az Athletic Bilbao legértékesebb játékosa, Inaki Williams is aláírt a Barcelonához.

Az átigazolásokból tehát nem igaz semmi.