Megható történetet mesélt Hajdú B. István Benedek Tiborról

Benedek Tibor galéria
Trieszt, 2016. április 8. Benedek Tibor szövetségi kapitány (b) és Gergely István kapusedző megöleli egymást a trieszti olimpiai selejtező negyeddöntőjében játszott, Magyarország – Németország férfi vízilabda-mérkőzés elején 2016. április 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok, legendás vízilabda-játékos SMS-ben kívánt jobbulást évekkel ezelőtt, amikor a sportriporter infarktusa után a kórházban lábadozott.

„Amikor 2014-ben volt egy infarktusom, sokan kívántak jobbulást. Három nappal később, amikor már kicsit jobban voltam,

igazából nem is tudtam, honnan volt meg neki a telefonszámom. Azt írta: „Kedves Pisti! Nagyon örülök, hogy jobban vagy, még nagyon sok olimpiát kívánok neked, de a fizikai részét inkább már hagyjuk a fiatalokra! Szeretettel, Benedek Tibor" – idézte a Blikk Hajdú B. Istvánt, aki a pólós klasszis számos emlékezetes mérkőzését, így a 2004-es, athéni olimpiai döntőt is közvetítette.

Benedek Tibor magánemberként is példamutató volt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A sportriporter nagyobbik fia, a 14 éves Balázs az UVSE utánpótlásában vízilabdázik, így a civil életből is ismerhette az újpesti klubnál idén májusig vezetőedzőként és szakmai igazgatóként tevékenykedő Benedeket.

„Végtelenül fanatikus és alázatos ember volt, aki mindig tűzben tudta tartani saját magát és a csapattársait is. Nagyon tudatosan készült mindig, napról napra próbált fejlődni. Önmagában is óriási tragédia, hogy ilyen fiatalon elvesztettük őt, a magyar vízilabdázás számára is elképesztő veszteség, hiszen edzőként biztosan benne lett volna további húsz év, akár az utánpótlás trénereként, akár felnőtt szinten, ahogy azt szövetségi kapitányként megmutatta" – mondta véli Hajdú B. István.