Vágólapra másolva!
Néhány héttel a túraautó-világbajnokság magyarországi fordulója után újabb csemegét kínál a hazai közönségnek a Hungaroring. A német túraautó-bajnokság, a DTM betétfutamaként rendezik meg a TCR International Series hatodik versenyhétvégéjét, a mezőny pedig tele lesz magyar versenyzőkkel.

Kis túlzással mondhatjuk, hogy minden harmadik autóban magyar versenyző ül most hétvégén a TCR International Series magyarországi futamán. A nevezési lista szerint ugyanis a 26 indulóból nyolc neve mellett szerepel a magyar zászló, ez pedig igazi ínyencség a túraautózást kedvelő magyar közönség számára.

Legnagyobb létszámban a Zengő Motorsport képviselteti magát:

ifj. Ficza Ferenc mellett a WTCC-ben versenyző Nagy Dániel, az ETCC-ből ismert György Anett, valamint a magyar bajnokságban szereplő Tóth Csaba ül egy-egy neonzöld-fekete autóba. Ha minden jól megy, Ficza már az új zengős KIA Cee'd TCR-rel indul, a többiek SEAT Leónokkal versenyeznek.

A túraautó Európa-kupában versenyző György Anett újra megmutathatja, mit tud Forrás: Tamas Gabor Nagy Photography/Zengő Motorsport Facebook

A cél a legjobb hungaroringi időm megdöntése. Nem mentem még ilyen nagy létszámú sorozatban, remélem, hogy tudok majd tiszta kört menni az időmérőn. Szeretném megmutatni, hogy a női versenyzőknek is van keresnivalójuk egy ilyen sorozatban" - mondta az Origónak a mezőny egyetlen női tagja.

Michelisz ismét a pályán

Újra láthatjuk a Hungaroringen Michelisz Norbertet, aki saját csapata, a M1RA Racing egyik Hondáját vezeti majd. A csapattulajdonos egyik komoly ellenfele lehet pilótája, a mindössze 18 éves Tassi Attila, aki múlt hétvégén hatalmasat esett a Hondával a Salzburgringen.

Michelisz Norbert csapattulajdonosként saját pilótáival versenyez Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Nem igazán maradt ép része az autónak, talán csak az egyik ajtó és a kormány. Ez is azt bizonyítja, hogyha Attika valamibe belekezd, akkor azt professzionálisan végig is viszi. Idáig akármikor tört autót, nem kellett utána sokáig gondolkodnunk, hogy hogy javítsuk, ez mindenképp segítség a csapatnak tervezési szempontból" - mondja fülig érő szájjal a csapattulajdonos Michelisz Norbert. "De komolyra fordítva a szót, fel kell fognom még, hogy tényleg itt vagyunk.

Nagyon jól érzem magam, felszabadult vagyok, örülök, hogy jól szerepeltünk múlt héten Ausztriában.

A cél, hogy segítsem a versenyzőimet, mert Roberto és Attila is harcol a bajnoki címért.

Emellett természetesen hatalmas élmény lesz újra hazai pályán, fantasztikus közönség előtt versenyezni.

Remélem, hogy plusz pontokhoz tudom juttatni majd a csapatomat" - nyilatkozta az Origónak az igazán jókedvű Michelisz Norbert.

Először hazai közönség előtt

A TCR International Series összetett pontversenyében negyedik helyen álló Tassi Attila, azt mondta, nem fog megremegni a lába, ha a főnöke közelébe kerül a pályán.

Tassi Attila bátran megelőzi a főnökét, ha lesz rá lehetősége Fotó: Hirling Bálint - Origo

A M1RA-s autók mellett a Unicorse Team Alfa Rome Giuliettájában is magyar versenyző ül majd. Jedlóczky Márk az Origónak azt mondta, nincsenek túl nagy elvárásai a hétvégével kapcsolatban. "Szeretnék az időmérőn minél jobb eredményt elérni, jó lenne az első öt-tíz között végezni a kvalifikáción.

Óriási érzés, hogy Michelisz Norberttel versenyezhetek, nagyon motivál, hogy egyszerre leszünk a pályán."

A 18 éves Jedlóczky Márk négy éve kezdte a pályafutását Miskolcon, majd idén a magyar bajnokságban indulhatott a Zengő Motorsport SEAT Leon Racer versenyautójával mindkét versenyt megnyerte. Az autóversenyzés mellett kézilabdázik is a KSI kézilabda akadémián. A nyolcadik magyar a KIA Cee'd TCR-rel, a Botka Rally Team versenyzője, a Suzuki-kupa bajnoka, Bernula István lesz.

Jedlóczky Márk és a Unicorse Alfa Forrás: SpeedLight Photo Agency/Muranyi Gabor

A TCR International Series első hungaroringi szabadedzését Michelisz Norbert nyerte meg 1.54.133-as idővel. A TCR hungaroringi programja szombaton délelőtt a másdoik szabadedzéssel folytatódik, majd délután jön az időmérő. A versenyek vasárnap délelőtt és délután rajtolnak.