Vágólapra másolva!
Kropkó Péter tizenegyedszer áll rajthoz a világ legjelentősebb hosszú távú triatlonversenyén, a Hawaii Ironmanen. A magyar "vasember" egyelőre hazai környezetben készül, de a minél jobb szereplés érdekében hamarosan a tengerentúlra költözik.

- Már hetek óta csak erre a viadalra koncentrálok, és örömmel állíthatom, hogy jó ütemben halad a fizikai formába hozás - mondta a 39 éves klasszis. - Szeptember 16-án utazom az Egyesült Államokba, s az október 19-i rajtig Floridában edzőtáborozom majd.

Kropkó eddigi legjobb eredménye két hetedik hely. Tavaly a 11. lett a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42,195 km futásból álló erőpróbán.

- Idén sem lehet más a célom, mint az első 15 közé kerülés, bár sportemberként természetesen a győzelemért szállok harcba - jelentette ki, majd hozzátette: - Aki számít, az ott lesz a mezőnyben, így ezúttal is óriási küzdelmet várok.

A magyar versenyző zavartalan felkészülését az is segítheti, hogy újabb támogatóra lelt: a Humansoft informatikai cég az év végéig kötött vele szerződést.