Vágólapra másolva!
November 19-20-án a Budapest Kongresszusi Központban kerül sor a fitneszsport idei legnagyobb világversenyére. Az indulók, valamint a megrendezendő kategóriák számát tekintve legalábbis ez a megállapítás abszolút helytálló az IFBB junior fitnesz- és fitneszmodell-világbajnokságra.

Amint azt az esemény hétfői sajtótájékoztatón Huber István, a magyar testépítő és fitneszszövetség elnöke elmondta, a világbajnokságon várhatóan negyven országból háromszázan indulnak, plusz közel ötven hazai versenyző. S csapatunk nem csak a mennyiséget, hanem a minőséget illetően is erős, amit jól mutat, hogy a világszövetség százhetvenkilenc tagországa között évek óta stabilan az első tíz között jegyeznek bennünket az eredményesség tekintetében.

"A Kongresszusi Központban is sikeres szereplésre számítunk, hiszen több olyan versenyzőnk van, akikről már most megjósolhatjuk, hogy a felnőtt mezőnyben is sokra vihetik. Egészen a világbajnoki címig" - fogalmazott Huber István.

S akikre elsősorban gondolt, azok ott ültek az első sorban, három 18 éves lány. Gál Vivien fitneszben, tavaly a világbajnokságon harmadik, az Európa-bajnokságon második volt, Tóth Boglárka pedig a fitnesz forma kategóriában vb-ezüstérmet nyert, s bár Vargha Viola a fitneszmodell-versenyben most debütál világversenyen, a hozzáértők máris az esélyesek közé sorolják. Egyébként a három lány közül neki van a legkomolyabb "múltja" más sportágból, kilenc évig az OSC-ben ritmikus gimnasztikázott. "Sajnos egy ízületi gyulladás miatt abba kellett hagynom az rg-t, pedig nagyon szerettem, és bizony néha most is hiányzik" - jegyezte meg.

Forrás: [origo]

Három reménységünk: Vargha Viola, Gál Vivien és Tóth Boglárka

Gál Vivien korábban úszott, Tóth Boglárka aerobikozott, de azt, hogy jól váltottak, már vb-érmek támasztják alá, s mindketten remélik, hogy a Kongresszusi Központban a legfényesebb színű medált sikerült megkaparintaniuk. Ennek érdekében Gál Vivien augusztus óta komoly diétára fogta magát, de barátnője, aki szegedi - így hajnali öt órakor kelt, hogy felvonatozzon Budapestre - is csak sóvárogva nézte a sajtótájékoztatót követő fogadáson kínált szendvicseket. A két negyedikes gimnazista lány részéről a falatozás elmaradt, de legalább a délelőtti gimnáziumi óralátogatás is.

Az IFBB junior fitnesz- és fitneszmodell-világbajnokság mellett november 19-20-án férfi testépítő Világkupa-versenyt is rendeznek a Budapest Kongresszusi Központban, ahol napközben fitnesz, wellness életmód-kiállítás, vásár és különböző kísérő programok várják az érdeklődőket. Szombaton 9.30-kor, vasárnap 8 órakor kezdődik a program. Az első napi elődöntőkre 990, a vasárnapi finálékra pedig 1990 forintba kerülnek a helyszínen megvásárolható jegyek.

Fábik Tibor