Vágólapra másolva!
Márkus Gábor, az idén életre hívott Triatlon tour eszmei szülőatyja és Lehmann Tibor szövetségi kapitány szerint az első tapasztalatok rendkívül kedvezőek a sorozattal kapcsolatban, de az igazi vízválasztónak a következő, május 27-i, balatonfüredi állomást tartják.

- Azt hiszem, jól sikerült a bemutatkozás, bár hozzá kell tenni, Tiszaújváros bevált helyszín. Az időjárással is szerencsénk volt, így minden adva volt a kitűnő versenyekhez - értékelt a távirati irodának Márkus, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, aki arról is beszámolt, hogy a Touron 200-an indultak, míg a korosztályos versenyekkel együtt 422-en álltak rajthoz.

A sportvezető szerint a következő állomás a rendezés és szervezés szempontjából vízválasztó lesz, mert Balatonfüred teljesen új versenyhelyszín lesz, s jó lenne, ha sikerülne a "tiszaújvárosi szintet hozni".

- Mivel sprint helyett rövidtávú verseny lesz, 100-150 indulóra lehet számítani, így nem állhatnak rajthoz az ifjúsági versenyzők, illetve egyeseket elriaszthat a Balaton vizének esetleges alacsony hőmérséklete - mondta Márkus a soron következő viadalról, mellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy a legjobbak biztosan elindulnak, hiszen egyben ob és Eb-válogató lesz.

Lehmann elégedett volt a versenyek színvonalával és a válogatottak teljesítményével.

- A sérülteken, azaz Pocsai Balázson, Török Dánielen és Nógrádi Tamáson kívül mindenki rajthoz állt. Ez garancia volt a magas színvonalra, de a nők versenye a vártnál is izgalmasabb volt. Koch Reni, aki sokat fejlődött kritikus számában, az úszásban, nagyobb rutinjával tudta lehajrázni a szintén kitűnő futó, de még csak juniorkorú Kovács Zsófit. - mondta Lehmann.

A szakembert nem lepte meg Vanek Ákos sikere, mert sprinttávon Kuttor Csaba sokkal inkább verhető, mint az olimpiai távon, ráadásul a budaörsi versenyző múlt héten egy görögországi viadalon is nagyszerű formát mutatott. Akkor Vanek a harmadik helyen futott, de egy rossz lépés következtében kifordult a bokája.

- A férfiaknál a címvédő TVK elveszítette Török Danit, míg a Miskolc leszerződtetett egy olasz fiút, így kiegyenlítődtek az erőviszonyok. A tiszaújvárosiak a szokottnál rosszabb kerékpározás következtében szorultak a második helyre, a debreceniek gyengélkedése viszont meglepett. A nőknél várható volt a budaörsiek sikere, hiszen a csapatban indult Csomor Erika duatlonos világbajnok, aki rengeteget tudott együttesének segíteni a kerékpározásban és a futásban. - értékelte a klubcsapat-ob-t Lehmann.