Vágólapra másolva!
Félnapos és egy egésznapos non-stop mountainbike-verseny szerepel a legjobb hazai menők naptárjában a következő hetekben. Az esetleges jó szereplés világbajnoki részvételt jelenthet.

A hegyikerékpár egyre inkább tömegsporttá válik hazánkban. A sportág maraton versenyein, amelyek általában 70 és 120 kilométer közötti távot tudnak magukénak, megszokottá vált az 1000-1200 fős indulótábor. A Bringabanda csapat egy maroknyi serege úgy gondolta, hogy ennél többre vágyik mind kihívásban, mind távolságban. Az első nagy erőpróba május 25-én vár rájuk, amikor is az ausztriai Griffen városka 12 órás versenyén vesznek részt. Ahol majd 12 órán át körözve gyűjtik a kilométereket. A verseny nem új a csapat számára, hisz tagjuk, Lőrincz Olivér, mint címvédő tér vissza a festői kis faluba.

A második nagy kihívás a 24 órás Európa-bajnokság lesz. A verseny lényege, hogy egy körön az adott 24 óra alatt a lehető legtöbb kört teljesítse az induló. Ami extrém a dologban, hogy itt is indulnak egyéni versenyzők, akik teljesítőképességük határait keresve egyedül vágnak neki a versenynek. A hazai hegyikerékpáros-élet már egy Európa-bajnoki második helyezettel is büszkélkedhet. Halász Róbert a Meditach SC versenyzője tavaly, korosztályában második lett.

Az idei Eb június 16-18. között kerül megrendezésre az osztrák Regau városkában. A Bringabanda csapatból 3-an vágnak neki egyéniben a versenynek. Őket kíséri el egy 8 fős csapat, akik a "céges" csapat kategóriában indul el. Ez a verseny nem csak a teljesítőképesség határait keresi, de remek alkalom a csapatépítésre, hisz egy ilyen hosszú verseny alatt a csapat tagjai nagyban egymásra vannak utalva. Csak megfelelő taktikával és alapos, precíz szervezéssel érdemes nekiindulni ennek a nehéz versenyszámnak. Az idei regaui EB egyben a 24 órás világbajnokság kvalifikációja is. Az első három egyéni férfi és női versenyző kvalifikálja magát a sportág világbajnokságára.