Vágólapra másolva!
Tizennégy magyar versenyző szerzett világbajnoki címet a horvátországi Zadarban vasárnap zárult korosztályos kick-box-vb-n.

A legjobban a semi-contact szabályrendszerben szerepelt a magar csapat, ahol kilenc elsőséget gyűjtöttünk be - ezekből három a Veres-család birtokába került, hiszen a Veres Mercédesz, Veres Alex és Veres Richárd is felállhatott a dobogó tetejére.

A light-contactban szombaton négy magyar aranyérmest avattak, míg a kiütésre menő "ringsportok" egyetlen magyar döntőse, a thai-kickboxing szabályrendszerben indult Kiss Beatrix is diadallal fejezte be minden idők legnagyobb szabású világbajnokságát. A 14 arany mellett eddig 8 ezüst- és 33 bronzérmet is begyűjtött a 86 fős magyar csapat.

"Egyes kategóriákban felnőtteket is megszégyenítő küzdelmek folynak - számolt be Zrínyi Miklós szövetségi kapitány. - Érezhetően komolyra fordult a dolog, a kick-boxnak immár kimondott célja az olimpiára kerülés. Ez abból is lemérhető, hogy több csapatnál is felbukkant egy-egy illetékes, az adott ország olimpiai bizottságából. Mi pedig annál inkább örülünk a sikereknek. Annyira jó hangulatot csinálnak a magyar versenyzők és kísérők, hogy még a horvát lapok címoldalán is mi vagyunk."

A szövetségi kapitány kiemelte a junior light-contactban aranyérmes Molnár Mónikát és Szabó Lászlót, mert nekik - lévén semi-contactban is döntősök - esélyük van a duplázásra.

A zárónapon 7 semi-contactos, és 6 light-contactos magyar érdekelt a finálékban.

Világbajnokok:

Semi-contact:
Jakus Gábor, Veres Mercédesz, Molnár Gábor, Varga László, Kádas Adrienn, Veres Alex, Hannich Nelli, Veres Richárd, Kondás Anna
Light-contact:
Molnár Mónika, Dancsecs Bojána, Benedek Zsolt, Szabó László
Thai-kickboxing:
Kiss Beatrix