Vágólapra másolva!

Davis kiváló kosaras, épp a minap hosszabbított szerződést hét évre 84 millió dollárért a Charlotte-ból New Orleansbe költözött Hornetsszel, de nem éri el Kidd klasszisát. Kidd tagja volt a sydneyi olimpián aranyérmet szerzett amerikai válogatottnak, a Dream Team IV-nek. Davis három NBA-szezonon van túl, a legutóbbiban karriercsúcsot javított átlagaival: 18,1 pontot, 8,5 gólpasszt és 3,1 labdaszerzést jegyzett meccsenként. Első ízben kapott meghívást az All Star mérkőzésre, ahol Philadelphiában 12 percet játszott.

Az Indianapolisban szereplő amerikai válogatottat így most az alábbiak alkotják: Baron Davis, Andre Miller (L. A. Clippers), Michael Finley (Dallas Mavericks), Ray Allen (Milwaukee Bucks), Reggie Miller (Indiana Pacers), Paul Pierce (Boston Celtics), Shawn Marion (Phoenix Suns), Elton Brand (L. A. Clippers), Raef Lafrentz (Dallas Mavericks), Antonio Davis (Toronto Raptors), Ben Wallace (Detroit Pistons), Jermaine O'Neal (Indiana Pacers).

New NBA Fan Fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

Nem rossz csapat, de egyetlen szupersztár sincs benne, talán egyedül a sydneyi olimpiai bajnok Ray Allen határeset. A legutóbbi All-NBA első számú ötösből - Kidd, Kobe Bryant, Chris Webber, Tim Duncan, Shaquille O'Neal - senki sem tagja a gárdának, s Allen Iverson, Mike Bibby, Kevin Garnett, Gary Payton, Vince Carter, Tracy McGrady is jobb mint bármelyik csapattag. Könnyen lehet, hogy Charles Barkley minapi jóslata - csak idő kérdése, hogy mikor kap ki az amerikai NBA-válogatott valamelyik világversenyen - már Indianapolisban beigazolódik.

Az amerikai válogatott egyébként augusztus 16-án kezdi meg felkészülését a vébére, és augusztus 22-én játssza első előkészületi mérkőzését, Oaklandben Kína, majd 25-én Portlandben Németország ellen. A Team USA a világbajnokságon Kínával, Németországgal és Algériával került egy csoportba, a négyből hárman jutnak tovább.

Legutóbb, az 1998-as világbajnokságon a lockout miatt nem szerepelhettek az NBA-játékosok, nélkülük az Európában profiskodó, második vonalbeli kosarasokból verbuvált gárda csak bronzérmet szerzett.

Ch. Gáll András