Vágólapra másolva!
Négyéves szerződést kötött Jean-Sebastien Giguere az Anaheim Mighty Ducks jégkorongcsapatával, így az előző NHL-szezon rájátszásának legértékesebb játékosa 2007-ig 19,5 millió dollárral gazdagodhat. Nem hagyja abba a veterán orosz center, Igor Larionov sem, a detroiti klasszis a bajnok New Jersey Devilshez igazolt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy végre pont került az ügy végére. Emiatt nem akartam egy percet sem hiányozni az edzőtáborból. Számomra nagyon fontos a jó felkészülés és a sikeres szezonkezdet" - nyilatkozta a kapus, akinek vezérletével a Hatalmas Kacsák a klub története során először nagydöntőbe jutottak.

Giguere tavalyi fizetése "potom" 900 ezer dollár volt, a jelenlegi kontraktus értelmében összesen 19,5 millió dollárral gazdagodik majd. Az első két évben 4,5, a második két esztendőben pedig 5,25 milliót keres majd. A kontraktus azért volt fontos az Anaheim számára, mert a klub korábban már elveszítette a Colorado Avalance-hoz távozott Paul Kariyát (igaz, helyére Szergej Fjodorov érkezett a Detroit Red Wingstől).

"Nagyon örülök, hogy Szergej itt játszik majd, ez a lépés is bizonyítja, a tulajdonosok győztes csapatot szeretnének. Tavalyi eredményeinket tisztelik a játékosok is, nem hiszem, hogy Fjodorov korábban ide szerződött volna" - mondta Giguere.

A kapus a rájátszásban 1,62-es gólátlaggal zárt, a 21 playoff-mérkőzés során kapujára zúduló lövések 94,5 százalékát hárította.

[origo]