Vágólapra másolva!
Alig több mint egy hónap alatt négy helyet esett vissza a tabellán a Los Angeles-i sztárcsapat - éppen a sztárjainak köszönhetően. A nyáron nagy tervekkel veteránóriásokat szerződtető mamutegylet pillanatnyilag nem áll kiemelt pozícióban, így bajnokesélyesnek sem mondható. A csapat sztárjai közül hárman szinte állandóan sérültek. 

Kobe Bryant például ígérete ellenére nem jelent meg Philadelphiában csütörtök este, és nem is értesítette a csapatát, hogy hol tartózkodik. A Lakers persze nem ezért kapott ki csúfosan a 76erstől. Bryant ügynöke később úgy informálta a csapatot, hogy a nemi erőszak vádjával eljárás alatt álló szupersztár vasárnap Orlandóban csatlakozik a többiekhez.

Ez lesz sorban az ötödik idegenbeli meccse a Lakersnek, majd követi még két turnéfellépés. A holtfáradt játékosokat nyilván nem vigasztalja, hogy vágott ujjú dobóhátvédjük szurkol majd nekik a liga legrosszabb mérlegű csapata, a Magic ellen. Amely egyben a másik nagymenő, Shaquille O'Neal korábbi kenyéradója, és amely bizonyára szívesen rázza meg magát a "Showtime #2" Lakersszel szemben.

Bryantnek legkésőbb 17 órakor (két és fél órával a meccs előtt) meg kellett volna érkeznie, de még hatkor sem adott magáról semmi hírt. "Jó lenne, ha látná, hogyan állunk, hogyan játszunk" - mondta megértően a zen-mester vezetőedző, Phil Jackson. "Támogatna is minket, és a csapat is tudná támogatni őt."

A Lakers ráadásul öt nap alatt a negyedik idegenbeli meccsét játszotta, és tovább nehezítette a helyzetüket, hogy Philadelphiába a clevelandi hosszabbításos ütközet (és diadal) után hajnali négy körül érkeztek meg. Gary Paytont viselhette meg a legjobban a fáradtság, az első negyed végén, miután addig összesen tíz pontot tudtak összedobni (idényrekord!), egy Iverson elleni fault után veszekedni kezdett a bírókkal, akik két technikaival zuhanyozni küldték.