Vágólapra másolva!
Nem kegyelmezett alacsonyabban rangsorolt vetélytársának a Detroit és a Sacramento: idegenbeli győzelmével mindkét együttes 3-1-re vezeti párharcát, amely az ő csarnokukban folytatódik csütörtökön, ami a továbbjutásuk napja is lehet.

A két meccs között azért jócskán volt különbség: a Detroit 56,9% mezőnymunkával, magabiztosan, 17 pont különbséggel verte a Milwaukee-t (a párharc eddigi meccsein 45% volt a legjobb akciógól-mutató). A védekezéséről híres Pistons alaposan meglepte a hazaiakat a taktikaváltással. A Bucksnak nincs oka reménykedni: egyrészt a következő helyszín a Michigan állambeli Auburn Hills, másrészt a franchise története során még sosem álltak fel 1-3-ról.

A gólparádét ígérő Kings-Mavericks széria során már harmadszor történt, hogy a fej-fej mellett haladó csapatok közül a Sacramento szakította át a célszalagot. Az óriási csatáról mindent elmond a lepattanócsata 68-55-ös végeredménye, a vendégek részéről Brad Miller 16, a védőspecialista Doug Christie 15, Peja Stojakovic 11, Chris Webber pedig 9 pattanót szedett, a Dallasnál jobban eloszlott, úgy látszik, mindeki odament egyért olykor... A hazaiak nagy bánatára Steve Nash nem tudott kiegyenlíteni a dudaszóval egyidőben, így a harmadik meccsen nagy verést kapott Kings kétmeccses előnnyel viheti haza a párbajt. Sacramentóban az első két meccset megnyerték Stojakovicék.

Eredmények, Keleti főcsoport:
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 92-109
ld.:
J. Smith 17 (12 lep.), D. Jones 17 (10 gólp.), T. Kukoc 15, ill. R. Hamilton 27, R. Wallace 20 (9 lep.), C. Billups 19 (9 gólp.), T. Prince 17
Az állás: 3-1 a Detroit javára

Nyugati főcsoport:
Dallas Mavericks - Sacramento Kings 92-94
ld.:
D. Nowitzki 21 (14 lep.), M. Finley 16, ill. M. Bibby 22, P. Stojakovic 20 (11 lep.), C. Webber 17 (9 lep.)
Az állás: 3-1 a Sacramento javára

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.