Vágólapra másolva!
Közel egy év kihagyás után remek játékkal tért vissza Alonzo Mourning, az NBA-ben szereplő New Jersey Nets sztárja.

A sokáig vesebetegségben szenvedő center 19 perc alatt 12 pontot és öt lepattanót szerzett a Philadelphia 76ers ellen 96-94-re megnyert előszezonbeli találkozón, amelyen - sokak szerint - meglepően jól mozgott, játéka tele volt energiával.

"Csak annyit mondhatok, hogy éreztem a jelenlétét. Kaptam egy-két pofont tőle, úgyhogy azt hiszem, néhány napig nehezemre esik majd az evés" - összegezte nem túl kellemes tapasztalatait Samuel Dalembert, a 76ers "nagy embere" a meccs után.

A hétszeres All Star-válogatott, olimpiai bajnok játékosnál 2000 októberében diagnosztizálták a veséjét megtámadó kórt, ezért kihagyni kényszerült az akkori idényt. A 2001/2002-es szezonban újra játszhatott, ám a következő kiírásban már ismét pihennie kellett. Tavaly tavasszal az orvosok tünetmentesnek ítélték, így megkezdte a felkészülést a Nets-cel, amelyben azonban csak 12 mérkőzésen léphetett pályára.

Mourningon, aki a New Jersey előtt a Miami Heat és a Charlotte Hornets együtteseit erősítette, decemberben sikeres veseátültetést hajtottak végre. "Még összességében javulnom kell fizikálisan, ugyanakkor sokkal jobban érzem magam, mint tavaly ilyenkor. Ez azért lehet, mert egészséges vesével élek" - nyilatkozta a klasszis.

Mourning megpróbálkozik a visszatéréssel/sport/amerika/20040922cartert.html?pIdx=1