Vágólapra másolva!
Az eddig százszázalékos Ottawa Senators, a listavezető Detroit Red Wings, valamint a sereghajtó Columbus Blue Jackets is nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Columbus segítségére volt, hogy a második harmadban, 1-1-es állásnál megsérült a San Jose Sharks elsőszámú kapusa, a kazahból lett orosz Jevgenyij Nabokov.

A hatodik mérkőzését játszó Ottawa a címvédő Tampa Bay Lightninghoz látogatott, és a cseh Dominik Hasek 23 védéssel tette emlékezetessé 600. NHL-összecsapását. A kanadai együtteshez kapcsolódik, hogy a Wilma hurrikán miatt december 5-re halasztották a Florida Panthers elleni, magyar idő szerint vasárnap hajnalra kiírt találkozóját.

A Detroit három emberelőnyös góllal verte az Anaheim Mighty Ducksot. A nyolc meccsből hétszer nyerő Red Wings edzője, a kanadai válogatottal tavaly Budapesten járt Mike Babcock először találkozott volt klubjával.

A Colorado Avalanche-hez két góllal és egy gólpasszal tért vissza a térdműtéten átesett cseh Milan Hejduk. Az Edmonton Oilers sorozatban hatodik vereségét könyvelhette el.

Eredmények:
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 4-1
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 1-4
Detroit Red Wings - Anaheim Mighty Ducks 3-2
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 1-7