Vágólapra másolva!
Megállíthatatlan a Carolina Hurricanes az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL): a ligaelső ezúttal a Montreal Canadiens otthonában nyert 8-2-re.

A Keleti főcsoportot hatpontos előnnyel vezető együttes az első harmad közepén még 2-1-es hátrányban volt, ám mint utólag kiderült, a kanadai gárda ezzel el is lőtte minden puskaporát, hiszen a Hurricanes további hét góllal "söpörte el" ellenfelét. Az összecsapás legjobbja a mesterhármast és egy gólpasszt jegyző Eric Cole volt. A Carolina - amely tovább erősödött, hiszen megszerezte Doug Weightet, a St. Louis Blues veterán klasszisát - 14. győzelmét aratta utóbbi 15 mérkőzésén.

A címvédő Tampa Bay hazai pályán szétlövést követően nyert a továbbra is gyengélkedő Toronto Maple Leafs ellen, míg a Washington Capitals a sérült orosz újonc, Szergej Ovecskin nélkül - aki először hagyott ki mérkőzést - a Jason Blake vezette New York Islanders otthonában szenvedett vereséget.

Denverben a cseh Milan Hejduk megszakította 11 mérkőzésen át tartó gólcsendjét, ráadásul gólpassz is került a neve mellé a Minnesota Wild ellen 3-2-re megnyert találkozón. David Aebischer, a hazaiak svájci hálóőre ebben a hónapban kilenc győztes összecsapáson védte a kaput, ezzel megdöntötte Patrick Roy 2001-es klubrekordját.

A Phoenixben parádézó Vancouver Canucks legjobbja a svéd Henrik Sedin volt, aki gólja mellett háromszor hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait.

Eredmények:
Atlanta Thrashers - Buffalo Sabres 2-5
New York Islanders - Washington Capitals 5-3
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 3-2 - szétlövés után Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 2-8
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 3-2
Phoenix Coyotes - Vancouver Canucks 4-7