Vágólapra másolva!
A St. Louis Blues visszavonultatja a jégkorongcsapat történetében több csúcsot is tartó Brett Hull 16-os mezét. A kiváló csatár az előző idény elején vonult vissza. Az NHL-es klubban ő tartja a gól (527), a mesterhármas (27), a győztes (70) és emberelőnyös találat (195) kategóriában a rekordot, míg második helyen áll a gólpasszok (409), a pontok (936) és az emberhátrányos gólok (18) alapján. Hullt a december 5-i, Detroit Red Wings elleni bajnoki előtt köszöntik.

A támadó összesen 20 szezont húzott le az NHL-ben, és 741 találatával az örökranglistán a harmadik. 1991-ben őt választották meg a liga legértékesebb játékosának, miután 86-szor volt eredményes. Érdekesség, hogy két Stanley Kupa-sikerét nem a Blues-zal aratta: 1999-ben a Dallas Stars, 2002-ben a Detroit együttesével volt bajnok.

A St. Louis aktív sztárját, Bill Guerint alaposan fellelkesítette, hogy barátja ilyen elismerésben részesül: négy gólt és egy gólpasszt jegyzett az Atlanta Thrashers elleni 5-3-as előnyidény-győzelem alkalmával.

A Tampa Bay Lightning két klasszisa, Vincent LeCavalier és Brad Richards egyformán négy gólpasszt adott a Dallas Stars 7-4-es legyőzésekor. Az előző idényben halvány Chicago Blackhawks öt mérkőzés után továbbra is százszázalékos a felkészülési szakaszban, legutóbb a Minnesota Wild ellen diadalmaskodott 5-2-re. A címvédő Carolina Hurricanes viszont még nem nyert, a harmadik találkozóján a Columbus Blue Jackets bizonyult jobbnak nála.