Tizenhat évvel ezelőtt Michael Jordan visszament az időben

BKN-BUCKS-WIZARDS Horizontal SPORT PLAYER BASKETBALL
Washington Wizard Michael Jordan tries to make a point with a referee 14 November 2001 during the Wizards' game against the Milwaukee Bucks at MCI Arena in Washington, DC. The Wizards lost 107-98 despite Jordan's 31 points, lowering their record to 2-6. AFP PHOTO/ Shawn THEW / AFP PHOTO / SHAWN THEW
Vágólapra másolva!
2001. december 27-én Michael Jordan, minden idők legjobb kosarasa élete legrosszabb meccsét játszotta. Pályafutása során először, 866 mérkőzés után megesett vele, hogy nem tudta átlépni a tízpontos határt, végül hattal zárt. Az akkor majd' 39 éves játékosnak nekiesett a média, mondván: lejárt az ideje, minek tért vissza, csak a renoméjának árt. MJ két nappal később csattanós választ adott az összes kétkedőnek.

Ekkor a Washington Wizards a Charlotte Hornets csapatát fogadta és Jordan vezetésével 107-90-re győzött. A Levegő Ura azonban olyan produkcióval rukkolt elő, amely a mai napig legendás:

51 pontot dobott, mellette leszedett 7 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt és szerzett 3 labdát is.

Mindezt 38 évesen és 315 naposan, ami azt jelentette, hogy ő lett az NBA történetének legidősebb játékosa, aki elérte az 50 pontot. Két nappal azok után, hogy mindenki eltemette.

16 years ago today, Michael Jordan scored 51 points at 38 years old

Bleacher Report (@bleacherreport) által megosztott bejegyzés,

Már az első negyedben dobott 24 pontjával is klubrekordot döntött (senki nem szerzett még korábban ennyit egy negyed alatt a Washingtonban), a mérkőzés után pedig elmondta, kifejezetten az volt a célja, hogy elhallgattasson mindenkit. Az ellenfél játékosa, PJ Brown annyit tett hozzá, hogy

Jordan szerinte egész egyszerűen visszament az időben.

Azóta sem jutott 50 pont felé senki sem ennyi idősen. De ezért is volt ő a legjobb.