Háromgólos vereséggel kezdte a rájátszást az NHL címvédője

Vancouver Canucks v St Louis Blues - Game One SPORT ICE HOCKEY national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - AUGUST 12: Bo Horvat #53 of the Vancouver Canucks (R) scores his second goal of the game at 8:01 of the third period against Jordan Binnington #50 of the St. Louis Blues in Game One of the Western Conference First Round during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on August 12, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. Jeff Vinnick/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Vancouver Canucks szerdán 5-2-re megnyerte a címvédő St. Louis Blues elleni párharc első mérkőzését az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

A vancouveriek győzelméből Bo Horvat két góllal, J. JT Miller góllal és gólpasszal vette ki a részét, a kapuban a svéd Jacob Markström 29 védést mutatott be.

A másik nyugati összecsapáson a Colorado 3-0-ra győzte le az Arizonát elsősorban annak köszönhetően, hogy az addig gólnélküli találkozó harmadik harmadában Nazem Kadri, valamint J.T. Compher tíz másodpercen belül szerzett egy-egy találatot. A kegyelemdöfést Mikko Rantanen adta meg újabb 73 másodperc elteltével, így a Coyotes vesztét egy alig másfél perces rövidzárlat okozta - igaz, az Avalanche német kapusának, Philipp Grubauer mindössze 14-szer kellett védenie.

Keleten a Boston Bruins nagy csatában, a második hosszabbításban kerekedett a Carolina Hurricanes fölé. A találkozót eredetileg kedden játszották volna, ám az öt hosszabbítást hozó Columbus-Tampa Bay mérkőzés miatt másnapra halasztották. A bostoniak győztes gólját a 82. percben Patrice Bergeron szerezte, ez volt a Bruins első győzelme az újrakezdés óta.

A két csapat az előző szezon rájátszásában is találkozott, akkor a keleti döntőben a Bruins 4-0-s összesítéssel ütötte ki a Carolinát.
A New York Islanders játékosai kevesebb mint 13 perc alatt szereztek négy gólt a Washington elleni párharc első felvonásán, így 2-0-s hátrányból fordítva kerekedtek riválisuk fölé, míg a Philadelphia Jakub Voracek és Joel Farabee találataival nyert a Montreal elleni összecsapáson.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban".
A csapatok a megszokott módon négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.

Eredmények, negyeddöntő, első mérkőzések:
Keleti főcsoport:
Boston Bruins-Carolina Hurricanes 4-3, kétszeri hosszabbítás után
Washington Capitals-New York Islanders 2-4
Philadelphia Flyers-Montreal Canadiens 2-1

Nyugati főcsoport:
Colorado Avalanche-Arizona Coyotes 3-0
St. Louis Blues-Vancouver Canucks 2-5