20 év után először jutott az NHL döntőjébe a Dallas - videó

Dallas Stars v Vegas Golden Knights - Game Five SPORT ICE HOCKEY national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - SEPTEMBER 14: Denis Gurianov #34 of the Dallas Stars is congratulated by his teammates after scoring the game-winning goal against the Vegas Golden Knights during the first overtime period to win Game Five of the Western Conference Final during the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Rogers Place on September 14, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Dallas Stars jutott elsőként az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) nagydöntőjébe, miután a nyugati főcsoportdöntő ötödik mérkőzésén hosszabbításban 3-2-re legyőzte a Vegas Golden Knights csapatát, amellyel 4-1-re megnyerte az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot.

A Vegas ezen a mérkőzésen is többet lőtt kapura ellenfelénél, de a Stars kapusa, Anton Hudobin ismét kiválóan állta a sarat.
A Golden Knights jobban kezdte a meccset, már a 9. percben megszerezte a vezetést Chandler Stephenson szép szólója után. A második játékrészben nem született gól, majd a harmadik legelején Reilly Smith remek lövésével már 2-0-s előnyben volt a Vegas.

A Dallas azonban most is megmutatta, mekkora tartás van a csapatban: bő tíz perccel a vége előtt Jamie Benn eszmélt először egy kapu előtti kavarodásnál, az 57. percben pedig Joel Kiviranta csapott le a leggyorsabban egy kipattanóra emberelőnyben.
Jöhetett a hosszabbítás, ami teljessé tette a Dallas fordítását, Gyenyis Gurjanov létszámfölényes kapáslövése valahogy túljutott Robin Lehneren, eldöntve a mérkőzést és a párharcot is.

A Stars ezzel 2000 után ismét ott lesz az NHL nagydöntőjében, ahol a Tampa Bay Lightning vagy a New York Islanders lesz az ellenfele.
A csapat 20 évvel ezelőtt, címvédőként nem tudott nyerni a New Jersey Devils ellen.

A rájátszás eredménye, Nyugati főcsoport, döntő:

Vegas Golden Knights-Dallas Stars 2-3, hosszabbítás után
Továbbjutott a Dallas 4-1-es összesítéssel