Vágólapra másolva!
Nem akármire vállalkozott a profi amerikaifoci-ligában, az NFL-ben szereplő Philadelphia Eagles második számú irányítója, Gardner Minshew, aki az elmúlt hónapokat egy rabszállító buszban töltötte.

Anthony Tumbarello, akinek a floridai Bonita Springsben van edzőterme, épphogy hazaért pár hetes országjáró pihenéséről a februári Super Bowl (az NFL nagydöntője) után, amikor hangos dudálásra lett figyelmes a terem előtt.

A hang forrása egy, az 1970-es években gyártott, majd évtizedeken át használt rabszállító busz volt, a dudát pedig Gardner Minshew, a Philadelphia Eagles második számú irányítója nyomta. A 26 éves irányító 2019-ben került a profiligába, a Jacksonville Jaguars választotta ki a 6. kör 178. helyén (csak úgy mondjuk, hogy Tom Brady, minden idők legnagyobb játékosa a 199. helyen kelt el, a magas szám tehát nem jelent feltétlenül gyenge játékost). Onnan került 2021-ben Philadelphiába, aho az előző idényben 4 meccsen kapott szerepet Jalen Hurts mögött.

Minshew-nak ennél viszont merészebb álmai vannak, így a szezon végén megvette a kiszuperált buszt, átalakította, lett benne kanapé, szekrény, étkezőasztal, egy főzősarok, egy hűtő, és egy nem túl hatékony légkondi is. Mosdani a busz mellett mosdott (szigorúan alsónadrágban!), tusolni pedig a kondiba járt, ahol Tumbarello edzővel nap mint nap kőkemény munkát végzett.

Amikor éppen nem edzésen volt, Minshew zenét hallgatott, könyveket olvasott (pl. Hunter S. Thompson Félelem és reszketés Las Vegasban című remekművét), megtanult gitározni, és miután a kondi parkolója közelében volt egy népszerű söröző, ahova sportolók járta, a busz körül gyakran voltak kisebb haveri bulik.

Most viszont, hogy elkezdődtek az NFL hivatalos edzőtáborai, Minshew is visszatért Philadelphiába, szeretett buszát pedig 25 ezer dollárért eladta.