Megszégyenítették első meccsén az NBA várva várt fiatal sztárját - videó

2023 NBA Summer League - Charlotte Hornets v San Antonio Spurs GettyImageRank2 Basketball - Sport Scoring USA Nevada Las Vegas Color Image Taking a Shot - Sport Photography Making A Basket - Scoring San Antonio Spurs Charlotte Hornets NBA University of Ne
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 07: Kai Jones #23 of the Charlotte Hornets scores on Victor Wembanyama #1 of the San Antonio Spurs during the third quarter at the Thomas & Mack Center on July 07, 2023 in Las Vegas, Nevada. Candice Ward/Getty Images/AFP (Photo by Candice Ward / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a San Antonio Spurs csapatában az észak-amerikai profi kosárlabdaliga tavaszi draftjának első választottja, Victor Wembenyama. A 19 éves francia játékos nem lehet büszke a teljesítményére.

A közmegegyezés szerint a 226 centi magas francia óriás LeBron James óta az NBA legjobban várt újonca, akiben mindenki a következő évtized egyik meghatározó játékosát látja. Ez még valóra válhat, de az tény, hogy az első meccse nem sikerült valami fényesen, és ezt ő maga is így látta.

"Azt sem tudtam, hogy mit csinálok a pályán. De legközelebb már jobb leszek, mert mindig jobb akarok lenni" - jelentette ki határozottan a fiatal francia, miután csapata 76-68-ra legyőzte a Charlotte Hornets együttesét a Las Vegas-i NBA Summer League-ben.

Wembenyama 27 perc alatt mindössze 9 pontot hozott össze, 13 dobásából csak kettő talált be, ugyanakkor leszedett nyolc lepattanót, kiosztott három gólpasszt és öt blokkot. A legtöbbet viszont alighanem arról fognak beszélni, hogy a Hornets-játékosa, Kai Jones kegyetlen átzsákolta a 15 centivel magasabb franciát.