Soha annyian nem láttak még női kosárlabdameccset, mint Iowában

Crossover at Kinnick: Iowa Women's Basketball GettyImageRank2 Color Image women's college basketball Horizontal SPORT BASKETBALL
IOWA CITY, IOWA- OCTOBER 15: Fans attend the Crossover at Kinnick Event to watch the exhibition match-up between the Iowa Hawkeyes and the DePaul Blue Demons at Kinnick Stadium on October 15, 2023 in Iowa City, Iowa. Matthew Holst/Getty Images/AFP (Photo by Matthew Holst / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Soha annyian nem láttak még élőben a helyszínen női kosárlabda-mérkőzést, mint vasárnap délután az iowai Kinnick Stadionban.

Az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő Iowa Hawkeyes csapata 94-72-re legyőzte egy bemutató mérkézésen a DePaul csapatát, az eredménynél azonban fontosabb, hogy az egyetem híres focicsapatának stadionjában új nézőcsúcs született! Női kosárlabdameccset ugyanis még soha nem néztek annyian élőben a helyszínen, mint ezt: 55 646 szurkoló tombolt a lelátókon.

Hangulatos esemény volt:

A Hawkeyes ezzel alaposan megdöntötte a Connecticut Huskies előző rekordját, amit 29 619 drukkerrel tartott az NCAA sztárcsapata.

A szabadtéri rekordkísérlet ötlete az Iowa edzőjétől, Lisa Bludertől származott, akit lenyűgözött, amikor csapatát 9000 drukker fogadta a tavalyi rájátszás egyik győztes meccse után.

A mérkőzésen még egy nagyszerű teljesítményt is láthattak a drukkerek: az Iowa sztárj, Caitlin Clark, az előző idény MVP-je 34 ponttal, 11 lepattanóval és 10 gólpasszal tripla-duplát ért el.

Ja, és a találkozó 250 ezer dolláros bevételét egy gyerekkórháznak ajánlotta fel az egyetem!