Vágólapra másolva!
LeBron James hiába dobott 40 pontot a Golden State Warriors ellen, a Los Angeles Lakers kikapott az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati rangadóján.

A Los Angeles Lakers 39 éves szupersztárja - a liga történetének legeredményesebb dobója - szinte egymaga vitte hátán a csapatát, mivel a kaliforniaiak másik klasszisa, Anthony Davis egy negyed után kidőlt szemsérüléssel. 

A The Athletic sportriportere, Shams Charania arról számolt be a közösségi oldalán, hogy Davis szaruhártyája sérült meg, miután egy ütéstől bedagadt a szeme. 

Az első negyedben a Warriors támadója, Trayce Jackson kapott bele Davis szemébe akaratlanul, a kilencszeres NBA All Star játékos pedig ezt követően az öltözőbe vonult és már nem is állt vissza. 

A Lakers egyelőre nem adott ki közleményt Davis állapotával kapcsolatban, de az ESPN riportere, Dave McMenamin arról számolt be, hogy vasárnapig megfigyelés alatt tartják, így egyelőre kéréses, hogy pályára léphet-e az Atlanta Hawks elleni hétfői meccsen.

A túloldalon a bokaproblémák miatt három mérkőzést kihagyó Stephen Curry 31 ponttal tért vissza. A 128-121-re nyerő Warriors négy héttel az alapszakasz vége előtt a nyugati főcsoport kilencedik helyén áll, míg a Lakers tizedikként szintén selejtezőt (playin) érő pozícióban van.

Golden State Warriors v Los Angeles Lakers
James 40 pontja kevés volt a Golden State ellen
Fotó: Getty Images via AFP

A New York Knicks főként Jalen Brunson 42 pontjával győzött Sacramentóban 98-91-re, aki az előző meccsén 45 pontot szórt. Ő lett a klub történetének a negyedik játékosa, aki egymás után 40 pont felett teljesített.

Az Oklahoma City Thunder 118-112-re nyert Memphisben, így a címvédő Denver Nuggetsszel holtversenyben vezeti a nyugati konferenciát, 47/20-as győzelmi mérleggel.