Vágólapra másolva!
A US Open negyedik napján a bajnokság történetének legnagyobb meglepetését eredményezte a második forduló egyik mérkőzése, amelyben az első helyen kiemelt, kétszeres bajnok Andre Agassit a francia Arnaud Clement búcsúztatta a további küzdelemtől. Egy kivételével az összes többi férfi kiemelt győzött, míg Serena Williams és Lindsay Davenport szintén továbbjutott a harmadik fordulóba, Agassi veresége azonban minden mást beárnyékolt Flushing Meadowsban.

Fotó: Reuters

Agassi: Ezt hogy csináltam?

Az esélyes Agassi szervái lehettek volna pontosabbak, de ez is kevés lett volna Clement-nak az egész mérkőzés alatt követett ravasz taktikája ellen, melyet később Agassi is méltatott.

"Egyszerűen legyőztek. A megérdemelt győzelmet el kell ismerni" - mondta Agassi. "Kivételesen jól mozgott, és elég gyors volt, hogy álló helyzetben találjon. Meg sem tudtam mozdítani a lábam, amikor kellett volna."

Az ötödik helyen kiemelt Jevgenyij Kafelnyikovnak nem voltak ilyen problémái, négy szettben megverte a német Alexander Poppot, míg Tim Henman sima mérkőzésen győzött a második fordulóban. Thomas Enqvist és Marcelo Rios szintén továbbjutott.

Reiner Schuttler a nála előkelőbb ellenfelét, Tommy Haast szomorította el, míg Jerome Golmar veszélyességét igazolva verte ki a 16. helyen kiemelt Nicolas Lapenttit egy mindent eldöntő tie-breakben.

A női meccsek jobban igazolták a papírformát, Serena Williams versenyben maradt egy második sima US Open kupagyőzelmet sejtetve, mikor 6:3, 6:3-ra verte Nadeja Petrovát.

A második kiemelt Lindsay Davenport odaajándékozta az első szettet Kim Clijstersnek, hogy aztán visszaállítva a várható sorrendet, 6:2, 6:2-re győzzön a második és a harmadik szettben.

Anna Kurnyikova nyári jó formáját folytatva lesöpörte Sandra Kleinovát a pályáról, míg Jelena Dokics az édesapjával kapcsolatos problémákat feledtetve sima szettekben verte a veterán Miriam Oremanst, hogy továbbjusson a harmadik fordulóba.

Mary Piercenek három szettre volt szüksége, hogy diadalmaskodjon Magdalena Maleeva fölött, miközben Conchita Martinez és Anke Huber sima győzelemmel jutottak tovább.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

A nők keddi vereségsorozata után a férfi egyes egyetlen magyar résztvevője is elbúcsúzott a US Open további küzdelmeitől: Sávolt Attila az első körben, 6-3, 7-5, 6-3-ra kikapott a világranglista 140. helyén álló, francia Cyril Saulnier-től.