Vágólapra másolva!
Arn Gréta óriási meglepetésre 6:2, 7:5-re legyőzte az orosz Marija Sarapovát a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi tenisztorna negyeddöntőjében. Arn boldogan, Sarapova csalódottan nyilatkozott a meccs után.

A nagy szélben lejátszott találkozón a 31 éves magyar kétszer is elvette riválisa adogatását az első szettben, majd a másodikban elvesztett szerváját követően sem remegett meg, s végül egy óra harmincegy perc alatt győzte le Sarapovát, aki összesen harminc rontott ütést mutatott be.

"A legtöbbször ugyanazokat a dolgokat csinálom a meccseken, és általában a labdát jó helyre ütöm, de ma nem ez történt. Többször is outot ütöttem, többször, mint szerettem volna. Lassan lendültem bele, és a két brék után ellenfelem hatalmas önbizalommal játszott. A második szettben megvoltak a lehetőségeim, de nem tudtam megfelelő szinten ütni" - nyilatkozta Sarapova, aki jelenleg tizennyolcadik a világranglistán. "Amikor kikapok, nehezen emésztem meg, mindegy, hogy világelső vagyok, vagy épp huszadik a világranglistán. Gréta jól játszott, minden elismerést megérdemel" - dicsérte ellenfelét a női teniszsport leggazdagabb játékosa.

"A fogadásaimmal is sok gond volt. A tervem az volt, hogy megnyerem a tornát, ám nincs mit tennem, az élet megy tovább" - tette hozzá a 23 éves klasszis. Sarapova három hónapos kényszerpihenő után tért vissza. A három Grand Slam-trófeával büszkélkedő sztárjátékos utoljára októberben, a pekingi versenyen szerepelt, azóta pihentette sérült vállát.

Arn-örömmámor 00:55-nél:


"Nem voltam ideges, egészen az utolsó játékig. Ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy 'Ó, Istenem, legyőzhetem Sarapovát!' Nem is tudom, mit mondjak, úgy érzem magam, mint egy kislány, akinek valóra vált az álma. A győzelem után remegni kezdtem" - nyilatkozta a győztes magyar játékos, aki 88. a világranglistán, és a top20-as játékosok elleni eddigi mérlege 0-15 volt.

"Amikor idejöttem, úgy kerültem fel a főtáblára, hogy néhányan visszaléptek. Most nagyon boldog vagyok, hogy már az elődöntőben szerepelhetek" - fogalmazott Arn Gréta a WTA hivatalos honlapján.


Sarapova a meccs utáni sajtótájékoztatón már mosolygott:


Arn Gréta ötödik WTA-elődöntőjére készülhet a negyedik helyen kiemelt német Julia Görges (40.) ellen, aki az ukrán Katerina Bondarenkót búcsúztatta. Az eddigi négyből hármat elvesztett, egyszer viszont - a 2007-es estorili versenyen - a finálét is megnyerte.

Eredmények, negyeddöntő:
Görges (német, 4.) - K. Bondarenko (ukrán) 5:7, 6:2, 6:2
Arn Gréta - Sarapova (orosz, 1.) 6:2, 7:5
Wickmayer (belga, 2.) - Halep (román) 6:0, 6:2
Suaj (Shuai, kínai) - Watson (brit) 6:4, 7:5

Az elődöntő párosítása:
Arn - Görges
Wickmayer - Suaj