Vágólapra másolva!
Több mint tízéves profi pályafutása legnagyobb meccsére készült Conor Niland, de a Novak Djokovic elleni találkozó előtt ételmérgezést kapott. Az ír teniszező attól félt, hogy a hosszú labdamenetek után elhányja magát a US Open legnagyobb stadionjában rendezett első fordulós meccsen.

Már 12 éve profi teniszező Conor Niland, de még sosem játszott a világranglistán az első ötvenben lévő ellenféllel. Érthetően nevezte "hihetetlennek" a 29 éves ír, mikor a US Open selejtezői után összekerült a világelső Novak Djokoviccsal.

Niland a US Open legnagyobb pályáján, az Arthur Ashe-en találkozott Djokoviccsal, ám már a második szettben fel kellett adnia meccset, gyomorbántalmai miatt. Az ír ételmérgezést kapott, pedig szerinte egy "puccos étteremben" vacsorázott vasárnap este Manhattanben.

"Nem tudom elhinni, ami történt. Kétszer kaptam ételmérgezést az eddigi pályafutásom során, nagyon ritka az ilyesmi, erre egy ilyen meccs előtt kap el, ez borzasztó" - panaszkodott a világranglista 197. helyezettje.

"Ilyen meccs egyszer van az életben, nagyon frusztráló, hogy nem tudtam megmutatni, mire vagyok képes. Próbáltam csodát tenni a pályán, de a világelső ellen nem lehet blöffölni. Túl beteg voltam a játékhoz, nagyon rohadtul éreztem magam, a hosszú labdamenetek után azt hittem, hányni fogok" - fogalmazott Niland, aki végül 6:0, 5:1-nél feladta a találkozót.

Az ír tizenegyszer próbálkozott hiába, hogy eljusson egy Grand Slam-tornára, idén nyáron Wimbledonban ez sikerült neki, majd a US Openen is, ezzel az első ír teniszező lett az open érában, aki eljutott az év utolsó GS-versenyére.