Vágólapra másolva!

Galyatetőn a tervek szerint szombaton indul be a Nagyszálló közelében található, egy kilométer hosszú sípályán a tárcsás lift, mivel már 40 centiméteres a hó a Mátra második legmagasabb csúcsán is. Mátraszentimrén szintén igény szerint üzemeltetik a 400 méteres sípálya tárcsás felvonóját, de a hét végén biztosan működik majd, mert már 30 centiméteres hó borítja a pályát, és csütörtökön délután is folytatódott a havazás. A közeli Mátraszentistvánon 32 centiméteres a hó, szombattól jár a tárcsás felvonó a két, egyformán 550 méter hosszú pályán.

"Beindult a téli sportélet a Pilisben is, ahol a frissen hullott havat kihasználva a Visegrád nagyvillámi pálya felvonói várják a síelőket" - közölte Gutbrod Dezső, a pálya üzemeltetője. Az 500 méter hosszú lejtő mellett működő két felvonó jelenleg délután 6 óráig használható, de a hét végétől már este 9-ig esti villanyfényben fogadja a sportolókat. A pályán egyébként jó minőségű a hó.

A dobogókői felvonó - korábbi információnkkal ellentétben - üzemel, a környék erdei útjain sok a sífutó. Az elmúlt hét vége óta működnek Veszprém megyében a Zirc melletti, eplényi sípályák felvonói. A síterepeket 25-30 centiméter vastagságú hó borítja. Az ezer méter hosszú, piros jelzésű 1-es és a 300 méter hosszú, kék jelzésű 2-es kivilágított pályát éjszaka is használhatják a sísport szerelmesei. A 700 méteres 3-as pálya viszont kizárólag nappal vehető igénybe, mivel rendkívül veszélyes, s csak gyakorlott sízőknek ajánlott.

Korábban: