Vágólapra másolva!
Az év tájékozódási futóversenyét rendezik vasárnaptól hat napon keresztül a Kiskunságban. A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség a Szegedi Vasutas Sportegyesület tájékozódási futó szakosztályával közösen Kiskunmajsa központtal rendezi az idei Hungária kupát, amely névadója a helyi Jonathermál Rt. lesz. Huszonnyolc országból, közöttük az Egyesült Államokból és Új-Zélandról, érkeznek a versenyzők, közel 1300-an.

A hatnapos viadal egy kicsit formabontó lesz, hisz azon túl, hogy például a kétszáznyolcvan csapat (egyesületi, illetve országos válogatott csapatokról van szó), hétfőn Világkupa-futamon indul, a sportág népszerűsítése érdekében szokatlan betétszámokon vesz részt.

Lesz például parktájfutás, mégpedig az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, olyan útvonalon, hogy a nézők gyakorlatilag végig láthatják a küzdő feleket. A szerdai pihenőnapon rendezik a tájkerékpározó országos bajnokságot. Csütörtökön lesz tájtriatlon- és tájduatlonverseny is, sőt a fogathajtók tájékozódási versenyét is végigkísérhetik az érdeklődők. Szombaton GPS-tájékozódási versenyre kerül sor.

Valamennyi résztvevőt, akiknek száma a kísérőkkel, családtagokkal, rendezőkkel együtt megközelíti a kétezret, a majsai Jonathermál strand területén helyezik el. A pályát Harkakötöny, Bócsa és Bodoglár térségében jelölik ki a rendezők, akik a sikeres lebonyolítás érdekében valamennyi versenyzőjüket rendezői feladattal bízták meg, így szegedi győztes biztosan nem lesz. Még a kétszeres világbajnok Oláh Katalin is szervezőként dolgozik az egy hét alatt.

S hogy ne csak írjanak a versenyről a tudósítók, lehetőséget kapnak a sportág kipróbálására, úgynevezett VIP-pályát is kitűznek, természetesen jóval rövidebbet, mint ahol a "profik" indulnak

Barok István