Vágólapra másolva!
Szeptember 20-án immár 11. alkalommal rendezték meg az utcai kosárlabda legnagyobb hazai eseményét, az Adidas streetball-bajnokságot. A 15 különböző korcsoportban összesen 230 csapat feszült egymásnak.

Ragyogó napsütés, jó hangulat, zene és érdekes programok. Nem is kell ennél több egy kellemes vasárnaphoz. A Városligetbe kilátogatók mindezt megkapták, így minden adott volt, hogy a sikersorozat folytatódjék.

Az országjáró rendezvény utolsó állomása rengeteg versenyzőt vonzott. Igazság szerint vonzott volna többet is, de a szervezők kénytelenek voltak kitenni a képzeletbeli megtelt táblát, pedig a lelkes amatőrök (és persze profik) még a verseny napján is ott tolongtak a helyszínen rajtszámra és ajándék pólóra várva. A nevezési határidő azonban már lejárt.

Azok, akik idejében leadták a nevezésüket, férfi, női és vegyes csapatokban indulhattak. Ez utóbbi volt a legnépszerűbb, ebben a kategóriában 35 csapat állhatott a palánkok alá. A 3 fős csapatok egy palánkra játszottak, s a teremben játszott kosárlabdához képest az utcai egyik nagy előnye, hogy nincs játékvezető. Igaz, így a legtöbb a sportszerűségen múlik. Az a játékos mondja be ugyanis a szabálytalanságot, aki ellen elkövetik. Innentől kezdve a sportszerűség játssza a főszerepet: a kikiáltott vétkes ugyanis vagy elismeri a hibáját, vagy nem. Persze utóbbiak voltak kevesebben.

A szervezők feltett szándéka - az európai normákhoz igazodva -, hogy minél több extrém, illetve utcasportot ismertessenek meg a résztvevőkkel. Az idei év sztárvendége éppen ezért a magyar streethockey válogatott volt. A sportág természetesen a jégkorong alapjaira épül, csak a jég hiányzik. Utcai sport lévén erre azonban nincs is szükség, csupán egy pár görkorira, pár ütőre meg egy helyre, ahol a lelkes játékosok kergethetik a pakkot.