Vágólapra másolva!
A legismertebb kínai eredetű harcművészet kiválóságainak részvételével rendezik meg november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap a Körcsarnokban az első kung-fu Világkupát.

Húsz országból legalább 300 versenyző részvételére számítanak a rendezők, akik színvonalas világversenyt szeretnének lebonyolítani a serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztály számára - hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol arról a törekvésről is szó esett, amelynek célja elősegíteni a kung-fu olimpiai programba kerülését.

Elmondták még, hogy a jelenleg is élő kung-fu stílusok közül az egyik legnépszerűbb a Seven Star Mantis, azaz az imádkozó sáska, mely stílus jelenlegi nagymestere, Lee Kam Wing 1947-ben született Hongkongban. Saját iskoláját is itt nyitotta meg 1972-ben. Azóta ez a stílus a világ 15 országában, így Magyarországon is szerzett követőket. Itteni elindítója Tix Richárd nagymester volt, akinek halála után a vezetést tanítványai, Kovács László, Liszka László és Váradi György mesterek vették át. Magyarországon e stílusnak jelenleg 5 városban 10 iskolája van, ahol csaknem 1000 tanítványt oktatnak.

A budapesti Világkupa november 6-án délelőtt 10 órától zajlik, este 7-től - a Tix Richárd emlékének szentelt - gálaműsor várja a vendégeket. Vasárnap 9-től először a mester kategória képviselői következnek, s 13 órától bonyolítják le a döntőket a különböző küzdelmi kategóriákban.

A Világkupa szombati napjára érvényes belépő 1800, a vasárnapi jegy 950 forintba kerül, a kétnapos bérlet ára 2500 forint.