Vágólapra másolva!
A Csanádi Sándor sí-alpinista emlékverseny 2006. évi rendezvénye, ami egyben a XXIII. magyar sí-alpinista rali, idén ismét kétfordulós versenyként kerül megrendezésre. Az 1. fordulót hétvégén, Szlovákiában rendezik.

A verseny első fordulójára az Alacsony-Tátrában, a Gyömbér-csúcs körzetében, február 11-12-én kerül sor. A második fordulót pedig Ausztriában, várhatóan március 11-12-én, a Zirbitzkogel körzetében bonyolítják le.

Szombaton fakultatív sítúrára van lehetőség. Az egyfutamos rajt-cél versenyre párosok nevezését várják, melynek kezdete vasárnap reggel 9-kor lesz. A versenyzők részére kötelező egyéni felszerelés (ezek nélkül nem lehet elindulni): pieps (lavina-jeladó), hágóvas, mentőfólia, hátizsák, sisak. A párosok tagjai az ellenőrző pontoknál 15 m-nél közelebb kell lenniük egymáshoz, és a rosszabbik ideje számít.

Tervezett korcsoportok (elegendő jelentkező esetén): 18, 18-50, 50 év, férfi, női, vegyes párosok. Tárgyjutalmak.

Megközelítés:
1. forduló: Budapest - Parassapuszta - Besztercebánya - Bystra - Trangoška. Odautazás február 10-én (pénteken), délutáni, vagy esti indulással, szállás a Gyömbér-turistaházban, parkolás a Trangoska-völgy bejáratánál levő parkolóban. A később jövő érdeklődőket február 11-én reggel, illetve a Rajt időpontjára várják.

Az 1. forduló programja:
1. nap
(február 11.): Fakultatív sítúra. Jó idő és megfelelő hóviszonyok esetén javasolható a Certovica - Gyömbér-turistaház (Chata M. R. Stefánika pod Dumbierom), vagy a Chopok - Gyömbér-turistaház gerinctúra. A rendezőknek ezen a napon pályabejárás lesz.
2. nap (február 12.): a verseny indítása 9 órakor a Trangoška-völgy bejáratától.
A verseny tervezett útvonala: a Trangoškától fel a Gyömbér-házhoz, onnan a Gyömbér csúcsra, majd ismét le a házhoz. Innen le a Certovica-hágóba, majd vissza a Gyömbér-házhoz. Eredményhirdetés délután 3 óra körül várható a menedékházban.

Nevezési díj: 1000 Ft/fo (a pályabírók költségtámogatására), ami a helyszínen fizetendő.

Jelentkezés: a Tengerszem sportboltban (Budapest VII., Dohány u. 29.) vagy e-mailben, sms-ben, az érkezés helyének és idejének megjelölésével. (06 1 999-3200, [email protected])

Szállás: a Gyömbér-turistaházban kb. napi 270 SK/fő a szállásköltség (szombat estére 40 hely van foglalva a verseny résztvevőinek).

Információ: Kunos Gábor
30/950-8047, [email protected] (9-én 20 óráig)