Vágólapra másolva!
Magasság: 830 - 2685 méter, a szintkülönbség: 1855 méter, a sípályák hossza: 201 km, a felvonók száma: 43, és Budapest 573 kilométerre van...

Gasteinertalban több, nagyrészt egymással lift-, illetve pálya-összeköttetésben lévő sícentrum található. Az egyik ezek közül: Bad Gastein. Összesen 80 km gondosan ápolt lejtő, minden nehézségi fokozatban és 14 feljutási lehetőség (hét húzólift, három libegő és négy kabinos), mindez pedig egészen Bad Gasteintől (1000 m) kiindulva a 2246 m magas Stubnerkogelig. A sízés és snowboardozás mellett megannyi más sportlehetőségek is kínálkoznak; így sífutás, sítúrázás, jégfalmászás, korcsolyázás, jégteke, lovasszán túrák, indoor golf, squash, tenisz (fedett csarnokban) és még hosszasan lehetne sorolni.

Bad Gasteinnel közvetlen összeköttetésben van Bad Hofgastein, ahol további 51 km pálya és 11 felvonó (három húzólift, öt libegő és három kabinos) áll rendelkezésünkre egészen 2300 m-ig. Innen indul a sírégió leghosszabb pályája: a 8 km-es Hohe Scharte. Gasteintől nem messze (10 km) található a meglehetősen hóbiztos Sportgastein, melynek lejtői (összesen 24 km) és felvonói (egy húzólift és két kabinos) 1590 és 2686 m között terülnek el, így meglehetősen hóbiztosnak mondhatóak, nem beszélve a lélegzetelállító kilátásról. Tipp: Aprés ski a Belleveu Almban egészen 23:30 h-ig. A háztól duplaszékes felvonó működik Gasteinig, vagy a kivilágított pályán is lecsúszhatunk a völgyig.

Bad Hofgastein a Gastein-völgy legkorszerűbb idegenforgalmi infrastruktúrájú üdülőhelye. A hangulatos városka a völgy legszélesebb és legnaposabb részén, 850 m tengerszint feletti magasságban fekszik. Rendkívül megkapó, mutatós városképe valódi alpesi hangulatot áraszt, sétálóutcáit pedig számos kis üzlet, étterem és panzió szegélyezi. A városközpontban teljesen új kongresszusi és terápiás központ található, melyet gyönyörűen gondozott és árnyas sétaösvényekkel behálózott, 120.000 nm-es park vesz körül.

Természetesen nem szabad megfeledkezni a gasteini termál világról sem, hiszen a sízés mellett ez a környék legfőbb vonzereje. Kihagyhatatlan a 360 fokos, alpesi panorámát nyújtó óriási Kur- und Vital Zentrum, Európa legmodernebb alpesi fürdője! A létesítményben többek között élményfürdők, szaunák, pihenő oázisok, multimédia élményközpont, vízicsúszdák, gejzírek, szépségszalonok és bárok várják a pihenni, szépülni és ellazulni vágyó vendégeket.