Vágólapra másolva!
George Karl távozik az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Milwaukee Bucks csapatától. Larry Harris, a klub vezérigazgatója az együttest öt szezonon át irányító edző távozásának okairól nem kívánt nyilatkozni, mint ahogy arról sem, ki kezdeményezte a szakítást.

"Nagyra becsüljük a munkáját, de most előre kell tekintenünk. Olyan trénert keresünk, aki megragadja az alkalmat" - mondta Harris. A válás azért meglepő, mert Karl és a Bucks együttműködése gyümölcsöző volt: négyszer is bejutottak a rájátszásba, igaz a legutóbbi szezonban már az első körben alulmaradtak a későbbi nagydöntős New Jersey Nets csapatával szemben.

A szakember 16 éves edzői karrierjének eddigi legjobb eredményét a Seattle Supersonicsszal érte el 1996-ban. Akkor egészen a nagydöntőig menetelt csapatával, ahol a Michael Jordan vezette Chicago Bullstól szenvedett vereséget. Karl 708-499-es győzelem-vereség mutatóval a 13. helyet foglalja el az edzők között az NBA örökranglistáján.

Nem hagyja magát a Los Angeles Clippers, amelynek csapatát "szétvásárolnák" a riválisok. A klub vezetői a jelek szerint nemcsak megpróbálják megtartani legjobb embereiket, hanem új igazolásokat is terveznek.

Talán némi meglepetésre a már félig-meddig a Miami Heathez szerződött Elton Brandet sikerült megtartani, miután a klub megadja a floridai csapat által a játékosnak kínált 82 millió dollárt. A Clippers Corey Maggette-et sem akarja elengedni, ezért versenybe száll a Utah Jazz 7 milliós ajánlatával. A kisebbik Los Angeles-i gárda szemet vetett a Golden State Warriors szabadügynökére, a mindössze 21 esztendős Gilbert Arenasra.

Az NBA legtöbbet fejlődő játékosának járó díj idei győztesének hat évre 60 millió dollárt kínálnak. Az irányítóért a Washington Wizards is bejelentkezett, de miután Arenas nem szívesen költözne el a Csendes-óceán partjáról, könnyen a Clippershez kerülhet. Néhány veszteséget azért így is elkönyvelhet a csapat: a nigériai center, Michael Olowokandi a Minnesota Timberwolveshez igazolt, míg Andre Millert a vezetők elengedték a Denver Nuggetshez.