Vágólapra másolva!
Az utolsó lényeges szabadügynök-üzletekről számolhatunk be: Olden Polynice a Clippers, Andre Miller a Nuggets, Samaki Walker a Heat mezében lesz látható a következő szezonban. Az átigazolási időszak legjava azonban csak most kezdődik: elfogytak a szerződés nélküli minőségi játékosok, most jön a cserélgetés.

Olden Polynice 12 évvel előző Los Angeles-i évadja után visszatér a Clippershez. Akkor 12,3 pontot és 9,1 lepattanót szerzett meccsenként, utoljára azonban 2001-ben pattogtatott Spaldingot NBA-meccsen. Legutóbb a Utah Jazz játékosa volt, 5,3 pont és 4,7 pattanó volt a neve mellett átlagban, aztán tavaly októberben a Philadelphia 76ers leigazolta, de négy előszonbeli meccs után ki is dobta. Polynice a Harlem Globetrottersben szerepelt, majd kisebb ligákban ügyködött (pl. a Grand Rapids Hoops Continental Basketball Association-beli csapata vagy a Pennsylvania Valley Dawgs a United States Basketball League-ből), mert nem szokatlan neki a költözködés: korábban seattle-i, detroiti és sacramentói lakos is volt már.

"A tapasztalata és a mérete miatt vettük meg" - mondta a Clippers általános menedzsere, Elgin Baylor. "Járt már köztünk, ismerjük őt mint megbízható háttérembert. Mindig keményen hajtja a társait, mint ahogy magát sem kíméli, és ez meg is látszik rájta, nagyszerű formában van." Baylor hozzátette, a Los Angeles-iek új edzője, Mike Dunleavy dönti le, mennyi játéklehetőséget ad Polynice-nak. "Bizonyára minőségi lesz az idő, amit a pályán tölt. Különösen a védekezésben tud segíteni, és a lepattanózásban.''

Egy másik rutinos csatár, George Lynch szerződését hétfőn meghosszabbította a csapata. A tízéves NBA-tapasztalattatl bíró veterán az előző szezonban 4,5 pontot és 4,4 lepattanót gyűjtött meccsenként a New Orleans Hornets színeiben, jobbára csereként, de az sem érdektelen adat, hogy azokon a meccseken, mikor kezdett, a Hornets 20-12-es gyözelmi mérleget hozott össze, Lynch pedig 7,1 ponttal, 6 lepattanóval és 2,4 gólpasszal segített. Akárcsak a Polynice-ügyben, itt sem tudhatók a szerződés részletei.