Vágólapra másolva!
Csupán két jégkorongcsapat mondhatja el magáról, hogy az idei NHL szezonban még nem szenvedett hazai pályán vereséget. E két együttes a csütörtöki játéknapon egymás ellen lépett jégre, s a Philadelphia Flyers hosszabbításban 4-3-ra verte a Vancouver Canucksot. Ráadásban nyert a Phoenix Coyotes és a St. Louis Blues is, az Edmonton gólt sem kapott a Minnesota otthonában.

Az idei eredményeket figyelembe véve az NHL két legjobb statisztikával rendelkező együttese csapott össze Philadelphiában, ahol a hazai Flyers vendége a Vancouver Canucks volt. A rendes játékidőben 3-3-as eredmény született, a Flyers góljait Eric Desjardins, Michal Handzus és Mark Recchi, a vendégtalálatokat Jason King, Matt Cooke és Todd Bertuzzi ütötték.

A ráadásban aztán 1 perc 47 másodperc telt el, amikor Marcus Ragnarsson átadását Simon Gagne váltotta gólra, így a Philadelphia zsinórban ötödik győzelmét szerezte, s idén még nem kapott ki a First Union Centerben. A Vancouver sem panaszkodhat, veresége ellenére megőrizte első helyét a Nyugati főcsoport északnyugati csoportjának élén, köszönhetően annak, hogy másik NHL-csapatként még szintén hibátlan hazai pályán.

Idegenben nyert az Edmonton Oilers csapata, amely már az első harmadban kialakította a végeredményt Ethan Moreau és Mike York találataival a Minnesota Wild ellen. Ty Conklin 22 lövést hárított, s pályafutása során először ért el shutoutot.

eredmények:
New York Islanders - Montreal Canadiens 3-1
Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks 4-3, hosszabbítás után
Carolina Hurricanes - Atlanta Thrashers 5-1
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets 5-2
New Jersey Devils - Florida Panthers 3-1
Nashville Predators - Calgary Flames 4-1
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 0-2
Phoenix Coyotes - Colorado Avalanche 3-2, hosszabbítás után
Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 4-4, hosszabbítás után
San Jose Sharks - St. Louis Blues 3-4, hosszabbítás után.