Vágólapra másolva!
Csütörtökön megérkezett az NBA Los Angelesbe, képletesen és a szó szoros értelmében egyaránt. A liga amúgy a New York-i Olypic Towerben székelő agytrösztje átköltözött a Figueroa Boulevardon épült Marriott Hotelbe, két saroknyira a STAPLES Centertől, s David Stern ligaigazgató - a pontosan húsz éve regnáló zseni, minden túlzás nélkül az NBA történetének legfontosabb figurája - már terjedelmes nyilatkozatot is adott a Fox Sports televízió helyi műsorában.

Ch. Gáll András jelenti Los Angelesből

Csütörtökön már megkezdődött a nagyüzem, gyakorlatilag beindult az 53. All-Star hétvége forgataga: délután a megannyi Oscar-díjátadás helyszínén, a Shrine Auditoriumban Magic Johnson tiszteletére rendeztek hatalmas szmokingos bulit - sokunk mély fájdalmára a sajtó kizárásával -, majd pénteken már a labda is pattogott a STAPLES Centerben.

Helyi idő szerint délután négykor (kilenc óra az eltérés Magyarországhoz képest) a hírességek - színészek, egyéb notabilitások - lépnek parkettre, majd este hatkor kezdődik az első évesek (Rookies) és a másodévesek (Sophomores) válogatottjának összecsapása. Jao Minget beválogatták a legjobb másodikosok közé, de mivel ő a nagymeccsre is hivatalos, nyilván nem játszik a fiataloknál.

Elsősök: Carmelo Anthony (Denver), Chris Bosh (Toronto), Udonis Haslem (Miami), Jarvis Hayes (Washington), Kirk Hinrich (Chicago), Josh Howard (Dallas), LeBron james (Cleveland), Chris Kaman (L. A. Clippers), Dwayne Wade (Miami)
Edző: Doug Collins

Másodikosok: Carlos Boozer (Cleveland), Mike Dunleavy (Golden State), Emanuel Ginóbili (San Antonio), Marko Jaric (L. A. Clippers), Ronald Murray (Seattle), Nené (Denver), Tayshaun Prince (Detroit), Amare Stoudemire (Phoenix), Jao Ming (Houston).
Edző: Michael Cooper

LeBron, a csodaújonc megsértődött, amiért nem válogatták be a nagymeccsre, és először beintett, mondván, hogy az újoncoknál nem hajlandó játszani. Aztán meggyőzték, jobban jár, ha nem makrancoskodik.

Szombaton délután öttől nyolcig a tripladobók, a zsákolók, valamint két további műfaj legjobbjainak vetélkedését láthatja a mintegy húszezer néző, azaz 3,1 milliárd, ugyanis a becslések szerint a 212 országba sugárzott hétvége eseményeit ennyien követhetik majd a televízióban.

Vasárnap délután ötkor kezdődik a nagymeccs (magyar hajnali kettőkor, immár hétfőn), olyan nagyágyúkkal a szünetben, mint a Beach Boys vagy Christina Aguilera. Olyan atrocitásra, mint két hete a houstoni Super Bowl-on - ahol Justin Timberlake letépte a ruhát Janet Jackson jobb cicijéről - most nem számíthatunk, de ha mégis bekövetkezne valamiféle botrány, a tévénézők akkor sem láthatnák. A TNT csatorna ugyanis hét másodperces csúsztatással sugározza a történéseket, s ha valami történne, akkor lesz ideje a "cenzornak" a közbelépésre.